Herttuatar Meghan pölähti takaisin parrasvaloihin uudessa tyylissä – muuttunut ulkonäkö kiinnitti välittömästi huomion - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Herttuatar Meghan pölähti takaisin parrasvaloihin uudessa tyylissä – muuttunut ulkonäkö kiinnitti välittömästi huomion

Julkaistu: 16.7. 9:15

Herttuatar Meghan piti tiistaina koskettavan ja voimakkaan puheen nuorten asemasta, tasa-arvosta ja voimaannuttamisesta noin 40 000 kuulijalle.

Herttuatar Meghan ja prinssi Harry jättivät Britannian hovin maaliskuun lopussa suuren kohun saattelemina. Pari ilmoitti aikeistaan hylätä hovin eturivin jäsenten tehtävät jo aiemmin ja kertoi haluavansa jatkossa keskittyä normaalimpaan elämään.

Sittemmin pari on kotiutunut Los Angelesiin yhdessä Archie-poikansa kanssa. Kolmikko ei tiettävästi ole vieraillut Britanniassa kertaakaan sitten viime talven. He ovat myös eläneet hyvin pitkälti piilossa parrasvaloilta.

Tällä viikolla herttuatar Meghan palasi hetkellisesti julkisuuteen ja edusti etäyhteyden avulla. Harper’s Bazaarin mukaan Meghan piti tiistaina tunteikkaan puheen osana YK:n hyväntekeväisyysjärjestön järjestämää Girl Up Leadership -kokousta. Herttuattaren puhetta kerääntyi lehden mukaan kuuntelemaan noin 40 000 nuorta ympäri maailmaa. Kuulijat olivat 13–22-vuotiaita ja heitä oli peräti 172 maasta.

  • Voit katsoa otteen Meghanin puheesta artikkelin videolta!

Harper’s Bazaarin mukaan Meghanin puhe oli käsikirjoittamaton ja tuli suoraan sydämestä. Hän puhui siinä omistautuneesti tyttöjen ja naisten asemasta, sukupuolten ja rotujen välisestä tasa-arvosta ja nuorten voimaannuttamisesta.

Meghan vetosi puheessaan nuoriin, jotta nettikiusaaminen saataisiin kitkettyä pois ja digimaailmasta tulisi aiempaa terveempi paikka. Hän myös kannusti nuoria osallistumaan ja vaikuttamaan heille tärkeisiin asioihin.

– Meidän ei ole tarkoitus hajottaa toisiamme, meidän on tarkoitus voimistaa toisiamme. Joten käytä ääntäsi sekä onlinessa että offlinessa juuri siihen – toisten kehittämiseen ja toisten tukemiseen. Teidän äänenne ovat totuuden ääniä. Ja toivon. Ja teidän äänien pitäisi olla paljon kuuluvampia, Meghan sanoi puheessaan.

Girl Up Leadership -seminaarissa puhui tällä viikolla ennen Meghania muun muassa Yhdysvaltojen entinen ensimmäinen nainen Michelle Obama.

Meghan edusti tiistaina pitkät hiukset suorina ja avonaisina. Myös hänen meikkinsä oli kokenut muutoksen.

Harper’s Bazaarin mukaan Meghan puhui myös kesäkuussa nuorille, kun hän piti entisen lukionsa valmistujille virtuaalipuheen. Tuolloin nuorista naisista koostunut yleisö oli kuitenkin huomattavasti pienempi.

Meghan oli pukeutunut tiistaista puhettaan varten siniseen, hihattomaan puseroon. Useissa kansainvälisissä lehdissä uutisoitiin välittömästi, että Meganin tyyli oli kokenut selkeän muutoksen kuninkaallisiin edustustehtäviin verrattuna. Hello! -lehti huomautti, että herttuattaren tummat, pitkät hiukset oli suoristettu ja ne laskeutuivat avonaisina reippaasti hänen hartioidensa alapuolelle.

Lisäksi Meghanin huulet kimaltelivat huulikiillosta ja hänen tummanpuhuva smokey eye -tyylinen silmämeikkinsä oli voimakkaampi kuin aiemmin.

Herttuattaren olemus ja tyyli muistutti enemmän sitä Meghan Marklea, joka hän oli työskennellessään näyttelijänä Los Angelesissa ennen avioliittoaan prinssi Harryn kanssa.

Meghan vuonna 2014. Tuolloin hän työskenteli näyttelijänä.

Brittihovin etiketin tiedetään olevan hyvin tiukka ja se odottaa kuninkaallisilta tietynlaista pukeutumista ja käytöstä edustustehtävissä. Naisten tulisi esimerkiksi pukeutua aina sukkahousuihin eikä minihameita suvaita. Kynsilakan puolestaan tulisi olla neutraalin väristä, ei räikeää tai liian tummaa. Myös meikki on usein hillityn klassinen ja huoliteltu, mutta samalla myös melko huomaamaton.

Kuninkaallisissa edustustilaisuuksissa Meghan luotti hovin etikettiin. Hänellä nähtiin usein hattu, hänen hiuksensa olivat kiinni ja hän oli pukeutunut tyylikkäisiin asukokonaisuuksiin.

Insider-lehti huomautti aiemmin tässä kuussa, että Meghanin tyyli vaikuttaisi kokevan muutoksia nyt, kun hän keskittyy tavallisempaan elämään. Lehden mukaan hän on pukeutunut hyvin rentoihin asuihin ja välttänyt muodollista pukeutumista sekä hoitanut videopalavereja lähes ilman meikkiä. Herttuatar on myös nähty aiempaa edullisemmissa, muutaman kympin maksaneissa asuissa.

Meghan nähtiin hovin edustustilaisuuksissa välillä myös hiukset auki. Ne olivat kuitenkin yleensä kiharat.

Meghan viime maaliskuussa Lontoossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?