Uudet lakipaperit paljastavat: herttuatar Meghanin mielenterveys horjui, hovi ei tukenut... - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Uudet lakipaperit paljastavat: herttuatar Meghanin mielenterveys horjui, hovi ei tukenut...

Brittimedian uutisointi aiheutti herttuatar Meghanille ahdinkoa.

Julkaistu: 2.7. 16:26

Meghanin lakitiimi syyttää hovia siitä, ettei se suojellut herttuatarta brittilehdistön hyökkäyksiltä.

Herttuatar Meghanin lakitiimi on paljastanut uusia yksityiskohtia herttuattaren kivuliaasta ajasta hovissa ja yhä jatkuvasta oikeustaistelusta mediataloja vastaan.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan ryhtyivät viime syksynä oikeustoimiin Britannian suurimpiin lehtiin kuuluvaa Daily Mailia ja sen kustantajaa Associated Newspaperia vastaan.

Meghanin nostaman oikeuskanne koskee julkaistua yksityistä kirjettä, jossa herttuatar purkaa tuntojaan isälleen Thomas Marklelle. Daily Mailin julkaisemassa kirjeessä Meghan anelee isäänsä lopettamaan lehdistölle puhumisen.

Uusissa lakipapereissa Meghanin lakitiimi toteaa artikkelien vahingoittaneen herttuattaren mielenterveyttä, uutisoi The Times.

Meghan asuu nykyisin Yhdysvalloissa miehensä prinssi Harryn ja poikansa Archien kanssa.

Meghanin lakitiimi syyttää hovia siitä, ettei se suojellut herttuatarta, kun tämä joutui brittitabloidien ”valheellisten ja vahingoittavien” artikkelien hampaisiin.

Lakitiimi kertoo tämän aiheuttaneen herttuattarelle ”valtavaa emotionaalista ahdinkoa”.

Uudet lakipaperit ovat vastaus Daily Mailin lakimiesten kysymyksiin, mukaan lukien siihen miksi herttuatar tunsi itsensä ”haavoittuvaiseksi” vuoden 2019 alussa.

Meghan oli niihin aikoihin raskaana, ja hänestä uutisoitiin runsaasti, herttuattaren lakimiehet kuvailivat uutisia ”aggressiivisiksi hyökkäyksiksi”.

Lakimiehet myös kertovat herttuattaren nimenneen viisi ystäväänsä, jotka toimivat anonyymeinä lähteinä yhdysvaltalaislehden artikkelissa, josta oikeustaisteluun johtanut tapahtumaketju sai alkunsa.

Prinssi Harry ja Meghan Markle kuvattuna vuonna 2017.

Viime vuoden alussa Meghanin läheiset ystävät antoivat People-lehdelle haastattelun, jossa he puhuivat suunsa puhtaaksi Meghanin ja hänen isänsä väleistä.

Nimettömänä pysytelleet ystävät syyttivät Thomas Marklea valehtelijaksi ja sanoivat, ettei hän todellisuudessa ole kertaakaan ottanut yhteyttä tyttäreensä, vaikka väitti brittilehdille lähettävänsä Meghanille päivittäin viestejä.

– Meghanin isä tietää miten olla yhteydessä tyttäreensä. Isä ei ole soittanut kertaakaan, hän ei ole lähettänyt viestejä. Se on äärimmäisen tuskallista, Meghanin ystävät jakoivat People-lehdelle.

Ystävät myös ottivat haastattelussa puheeksi ensimmäistä kertaa Meghanin isälleen kirjoittaman riipaisevan kirjeen.

Meghanin ystävien kommenteista tulistunut Thomas antoi kirjeen brittilehdelle julkaistavaksi. Thomas kertoi lehdistölle, ettei hänellä ollut mitään muuta mahdollisuutta kuin puolustaa itseään julkisesti.

Viisisivuinen kirje paljastaa isän ja tyttären äärimmäisen tulehtuneet välit kaikessa raadollisuudessaan. Käsinkirjoitetussa kirjeessä Meghan kuvailee isänsä brittilehdille antamien haastatteluiden "särkeneen hänen sydämensä miljooniin palasiin".

Herttuatar Meghan ja hänen isänsä Thomas Markle eivät ole enää väleissä.

– Koska hänen ystävänsä eivät olleet koskaan nähneet häntä tällaisena, he olivat oikeutetusti huolissaan hänen hyvinvoinnistaan. Erityisesti koska hän oli raskaana, ilman hovin suojaa, ja häntä kiellettiin puolustamasta itseään, uusissa lakipapereissa kommentoidaan ystävien kohuhaastattelua.

Lakidokumenttien mukaan herttuatar ei tiennyt ystäviensä antamasta haastattelusta ennen kuin People-lehden artikkeli julkaistiin. Meghan sai selville vasta huomattavan ajan kuluttua, keitä haastattelussa oli mukana. Nimiä ei ole paljastettu julkisuuteen.

Lakitiimi myös puolusti herttuattaren oikeutta yksityisyyteen sanomalla, ettei tämän varallisuus tai etuoikeus saa vaikuttaa siihen.

Lakimiehien mukaan Meghanin ja Harryn häiden synnyttämä turismi tuotti Britannialle yli 1,1 miljardia euroa.

Veronmaksajat eivät myöskään joutuneet maksamaan Harryn ja Meghanin kuninkaallisia häitä, vaan ne kustansi Walesin prinssi Charles.

– Julkisista varoista maksettiin vain poliisin tarpeellisina pitämiä turvallisuuteen ja väkijoukkojen hallintaan liityviä kuluja, lakimiehet sanovat.

Lakimiehien mukaan turismista saadut tuotot olivat paljon suuremmat kuin väkijoukon turvallisuuteen käytetyt yleiset varat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?