Kensingtonin palatsilta harvinainen ulostulo: kiistävät lehtiväitteen herttuatar Catherinen uupumuksesta – artikkelin kirjoittanut lehti pysyy kannassaan - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Kensingtonin palatsilta harvinainen ulostulo: kiistävät lehtiväitteen herttuatar Catherinen uupumuksesta – artikkelin kirjoittanut lehti pysyy kannassaan

Julkaistu: 27.5. 20:43

Hovi ei normaalisti ota kantaa lehtien kirjoitteluun. Tällä kertaa kävi toisin.

Tatler-lehti kirjoitti keskiviikkona pitkän jutun Cambridgen herttuattaresta Catherinesta otsikolla ”Catherine Suuri”.

Artikkelissa ihmeteltiin Catherinen jaksamista, sillä hän on ottanut vastaan lukuisia kuninkaallisille tarkoitettuja tehtäviä sen jälkeen, kun Harry ja Meghan siirtyivät syrjään hovista. Puhumattakaan siitä, että kuningatar Elisabet on ollut koronakaranteenin ja korkea ikänsä vuoksi yhä vähemmän julkisuudessa.

Kate ja William hoitavat asioitaan nykyään etänä, kuten monet muutkin.

Jutussa kerrotaan tarina keskiluokasta ponnistavasta naisesta, jolla on ”armoton selviytymisvietti” ja ”joka pitää päänsä alhaalla, koska lopullisena palkintona on kuningattaren kruunu”.

Tatler kertoi lähteidensä perusteella, että Kate on raivoissaan suuremmasta työmäärästä.

– Tietenkin hän hymyilee ja pukeutuu asianmukaisesti, mutta hän ei halua tätä. Hän tuntee uupuneensa ja jääneensä loukkuun, lehti väittää.

Juttu sai Kensingtonin palatsin reagoimaan, People kertoo.

– Tämä tarina sisältää joukon epätarkkuuksia ja väärinymmärryksiä, joita palatsi ei saanut tarkistaa ennen julkaisua, hovin tiedottaja tylytti.

Tatler vastasi kritiikkiin:

– Seisomme toimittajamme ja hänen lähteidensä takana. Palatsi tiesi jo monta kuukatta sitten, että valmistelemme tätä juttua. Me itse asiassa pyysimme heitä työskentelemään kanssamme. Se, että palatsi kieltää tietävänsä mitään asiasta on kategorisesti väärin, lehti vastasi.

Katen ja prinssi Williamin toimisto ei tarkenna, mitkä kohdat artikkelissa ovat väärin, mutta lähteet kertovat, että Tatlerin näkemys herttuattaren liian suuresta työtaakasta ei pidä paikkaansa, eikä Catherine tunne itseään uupuneeksi.

Catherine ja William ovat olleet kiireisiä koronaepidemiasta huolimatta. He ovat osallistuneet tilaisuuksiin videopuheluiden välityksellä, kuten jutelleet koululaisten kanssa, tukeneet maansa terveydenhoitohenkilökuntaa ja hoitaneet taideprojektejaan.

Yhteyttä omiin hyväntekeväisyysjärjestöihinsä pari on pitänyt puhelimitse ja kirjeitse.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?