Lehtiväite: Harryn ja Meghanin lähtö ajoi herttuatar Catherinen uupumuksen partaalle – ”Hän on loukussa” - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Lehtiväite: Harryn ja Meghanin lähtö ajoi herttuatar Catherinen uupumuksen partaalle – ”Hän on loukussa”

Julkaistu: 26.5. 21:46

Sussexin herttuapari ei ole enää jakamassa Cambridgen herttuaparin työtaakkaa.

Cambridgen herttuatar Catherine kantaa tällä hetkellä poikkeuksellisen suurta työtaakkaa, mikä verottaa herttuattaren jaksamista, tutut kertovat Tatler-lehdelle.

Koronaepidemia jyllää yhä Britanniassa, minkä herttuatar ja hänen puolisonsa prinssi William ovat opettaneet lapsiaan kotona kuten ketkä tahansa brittivanhemmat. Sen lisäksi he ovat kuitenkin jatkaneet työtehtäviään ja muun muassa tehneet useita etävierailuja.

Toisin kuin muina kiireisinä vuosina tänä vuonna taakkaa ei ole jakamassa prinssi Harry, sillä prinssi jätti hovin Meghan-vaimonsa ja Archie-poikansa kanssa aiemmin keväänä.

– Totta kai hän hymyilee ja pukeutuu sopivalla tavalla, mutta hän ei kaipaa tätä. Hän on uupunut ja loukussa. Hän työskentelee yhtä paljon kuin huipputoimitusjohtaja, jota kuljetetaan paikasta toiseen koko ajan, ilman etuja kuten rajoja ja lomapäiviä, tuttu kertoi Catherinesta.

Catherine ja William ovat jatkaneet edustustehtäviä korona-aikana videopuheluiden välityksellä.

Toisaalta tuttujen mukaan Catherinea ja muita kuninkaallisia yhdistää tyyni luonne.

– Siksi hän sopii siihen niin hyvin. Hän välttelee vaikeuksia, koska kuningattarena olemisen palkinto on niin suuri. Kuningatar on hänen esikuvansa ja nyt hän puhuu kuin kuningatar.

Hovi on kiistänyt sisäpiiriläisten väitteet.

Suomalainen kuninkaallisasiantuntija Satu Jaatinen arvioi jo huhtikuussa, että Harryn ja Meghanin ero hovista tulee lisäämään Cambridgen herttuaparin työtaakkaa.

– Heidän työmääränsä varmasti vähintään tuplaantui. Tilanne on varmasti herättänyt myös katkeruutta.

– William kuitenkin tietää, että kaikki kommentointi asiaan liittyen lisäisi vain vettä myllyyn. Siksi hän on päättänyt olla julkisesti puhumatta asiasta. Se osoittaa, kuinka vastuuntuntoinen hän on.

Herttuatar Catherinen työmäärän sanotaan tuplaantuneen Harryn ja Meghanin lähdön jälkeen.

Pari sai Jaatiselta kehuja siitä, kuinka he edustavat yhä enemmän tasa-arvoisena parina kuin kruununperijänä ja puolisona.

– William on selvästi ylpeä vaimostaan. Hän luottaa ja arvostaa hänen mielipiteitään. William katsoo ja kuuntelee Katea, kun hän puhuu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?