Tällaista on kuningatar Elisabetin arki karanteenissa – 22-henkinen palveluskunta jatkuvasti valmiudessa

Kuningatar elää karanteenissa, mutta ponilla ratsastamisesta hän ei luovu.

Kuningatar on innokas ratsastaja vielä 94-vuotiaanakin.

25.5.2020 19:30

Useimpina aamuina kuningatar Elisabet, 94, pukee päähänsä huivin, jalkaansa ratsastussaappaat ja nousee ponin selkään. Ratsastuslenkki vie Windsorin linnan maille.

Kuningatar ratsastaa ilman poliisisaattuetta tai palvelijoita. Poni on laitettu talleilla valmiiksi ja hevosten hoitaja Terry Pendry pysyttelee koko ajan turvallisen matkan päässä kuningattaresta.

Muuten kuningatar elää tiukassa koronakaranteenissa, eikä hänen terveyttään saa uhata mikään. Siitä pitää huolen iso määrä henkilökuntaa.

Windsorin linnassa, jota kutsutaan jo leikkisästi Hänen Majesteettinsa Kuplaksi, työskentelee 22 ihmistä pitämässä huolta Elisabetista ja prinssi Philipistä. Joukkoon kuuluu sihteereitä, kokkeja ja siivoojia.

Henkilökunta antaa kaikkensa kruunupäiden eteen, sillä he ovat päättäneet elää erillään omista perheistään sen aikaa, kun Elisabetin ja Philipin karanteeni kestää, The Daily Mail kertoo.

Koska myös henkilökunta on ollut jo pitkään eristyksissä muusta maailmasta, linnassa ei käytetä kasvomaskeja, eikä suojakäsineitä.

– Tilanne jossa olemme, on verrattavissa siihen, kun laiva lähtee moneksi kuukaudeksi merille. Meidän täytyy selvitä eristyksestä, peloista ja epävarmuudesta, entinen vara-amiraali Tony Johnstone-Burt kuvailee Windsorin linnan tilannetta.

Elisabet ja Philip eivät tapaa perhettään, vaikka heidän lapsensa Andrew ja Edward asuvat lähellä. Nuorimpiin kuningasperheen jäseniin kuningatar pitää yhteyttä videopuheluiden välityksellä.

Kuningattaren kerrotaan palaavan julkiseen rooliinsa heti, kun se on epidemian kannalta mahdollista. Eniten hänen kerrotaan kaipaavan sunnuntaikirkkoa.

– Olen varma, että näemme hänet julkisuudessa ensimmäisen kerran, kun hän menee kirkkoon, eräs sisäpiiriläinen kertoo lehdelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?