Prinsessa Estelle, 8, ja prinssi Oscar, 4, tonkivat pörriäispesää innostuneina – suloiset kuvat paljastavat pikkukuninkaallisten ihmetyksen - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinsessa Estelle, 8, ja prinssi Oscar, 4, tonkivat pörriäispesää innostuneina – suloiset kuvat paljastavat pikkukuninkaallisten ihmetyksen

Prinsessa Estelle uskaltautui nostamaan yhden kennon mehiläispesästä.

Julkaistu: 20.5. 21:44

Ruotsin pikkukuninkaalliset tutustuivat mehiläisiin Maailman mehiläispäivän kunniaksi.

Ruotsin kruununprinsessa Victoria juhlisti keskiviikkona Maailman mehiläispäivää yhdessä lastensa kanssa. Victoria, 8-vuotias prinsessa Estelle ja 4-vuotias prinssi Oscar pääsivät päivän kunniaksi tutustumaan pörriäisten pesiin Hagan linnan puutarhassa.

Victoria ja hänen puolisonsa prinssi Daniel saivat linnan mailla sijaitsevat mehiläispesät häälahjaksi kymmenen vuotta sitten.

Mehiläishoitaja Lotta Fabricius Kristiansen esitteli kuninkaallisille mehiläispesiä ja kertoi heille, miten tärkeitä mehiläiset ovat maapallolle. Keltaisissa laatikoissa pesivät pörriäiset herättivät Estellessä ja Oscarissa ihmetystä, ja he tutkivat hunajakennoja innokkaasti, mutta hieman varoen.

Sisarukset painoivat päänsä aivan kiinni pörriäisten pesään.

Estelle, Oscar ja kruununprinsessa Victoria olivat pukeutuneet mehiläisretkelleen asianmukaisiin suojavarusteisiin. Heillä oli yllään haalarit, käsissään kumihanskat ja pääsään pistoilta suojaava kypärä.

Prinssi Oscar intoutui hoitamaan mehiläispesää kumihanskat kädessään.

Kruununprinsessa Victoria heittäytyi hulluttelemaan mehiläisten tutkimisen lomassa.

Hunajamaistiaiset olivat olennainen osa mehiläisten tutkimista.

YK julisti toukokuun 20. päivän kansainväliseksi Maailman mehiläispäiväksi vuonna 2017. Päivän tarkoituksena on edistää mehiläistietoutta ja suojella mehiläisiä sekä muita pölyttäjiä.

Viime vuosina mehiläisten merkitys luonnolle ja ruoantuotannolle on noussut suureksi puheenaiheeksi, ja myös tavalliset kuluttajat ovat kiinnostuneet aiheesta. Muun muassa hyönteishotellit ovat kasvattaneet suosiotaan, sillä niiden avulla kuka tahansa voi tarjota pesäpaikan erilaisille pölyttäjille omalla pihallaan.

Innokkaat mehiläishoitajat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?