Jo toinen kuninkaallinen ero viikon sisällä – kuningatar Elisabetin siskonpoika eroaa vaimostaan - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Jo toinen kuninkaallinen ero viikon sisällä – kuningatar Elisabetin siskonpoika eroaa vaimostaan

Snowdonin jaarli David Armstrong-Jones eroaa vaimostaan.

Julkaistu: 17.2. 23:05

Viime viikolla kuningatar Elisabetin vanhin lapsenlapsi ilmoitti avioerosta.

Kuningatar Elisabetin siskonpoika David Armstrong-Jones on ilmoittanut Serena-puolisonsa kanssa avioerosta. Pari avioitui vuonna 1993 ja heillä on kaksi lasta: Charles, 20 ja Margarita, 17.

– Snowdonin jaarli ja kreivitär ovat sopuisasti päättäneet, että heidän avioliittonsa on tullut päätökseensä ja he eroavat, parin edustaja kertoi.

Jaarli on kuningattaren siskon, prinsessa Margaretin poika. Hän oli viidentenä kruununperimysjärjestyksessä syntyessään, mutta on nyt sijalla 21.

David Armstrong-Jones ja hänen Serena-puolisonsa avioituivat vuonna 1993.

Jaarlista tuli toinen Snowdonin jaarli sen jälkeen, kun hänen isänsä, julkkiskuvaaja Antony Armstrong-Jones kuoli vuonna 2017.

Kyse on jo toisesta viikon sisällä ilmoitetusta kuninkaallisesta erosta. Viime tiistaina kuningatar Elisabetin vanhin lapsenlapsi Peter Philips ilmoitti hakevansa avioeroa vaimonsa Autumnin kanssa.

Pariskunta kertoi läheisilleen päätyneensä avioeroon viime vuonna, Daily Mail kertoo. Pariskuntaa ei ole nähty yhdessä sitten viime syyskuun, joskin heidän uskotaan asuneen erossa jo useiden kuukausien ajan.

– Ilmoitettuaan hänen kuninkaalliselle korkeudelleen kuningattarelle ja molempien perheiden jäsenille viime vuonna, Peter ja Autumn ovat yhdessä päättäneet erota, parin edustaja sanoi lausunnossa.

Peter ja Autumn Phillips avioituivat vuonna 2008.

12 vuotta naimisissa olleella pariskunnalla on kaksi tytärtä. Pariskunnan edustajan mukaan Phillipsit asuvat jatkossakin Gloucestershiressä ja jakavat Savannahin, 9, ja Islan, 7, huoltajuuden.

Phillips on kuningatar Elisabetin tyttären, prinsessa Annen ja tämän ensimmäisen aviomiehen Mark Phillipsin poika. Phillipsillä ei ole ollut kuninkaallista titteliä eikä hän ole virallisesti edustanut kuninkaallista perhettä.

Hän oli syntyessään viides kruununperimysjärjestyksessä, mutta on nyt sijalla 15.

Brittihovin viime vuotta verrattiin surullisenkuuluisaan kauhujen vuoteen 1992, jolloin kuningatar Elisabet joutui setvimään jälkikasvunsa skandaaleja, kun hänen poikansa prinssi Andrew erosi puolisostaan ja myös hänen tyttärensä prinssi Annen avioliitto päättyi eroon. Lisäksi prinsessa Diana kertoi paljastuskirjassa, että hänen puolisollaan prinssi Charlesilla oli suhde nuoruudenrakkauteensa.

Viime vuonna hovi oli myös useiden kohujen keskellä. Kuningattaren poika prinssi Andrew astui syrjään virallisista velvollisuuksistaan johtuen yhteydestään seksirikoksista syytettyyn Jeffrey Epsteiniin. Myös prinssiä syytettiin seksistä alaikäisen tytön kanssa, joskin prinssi on kiistänyt syytökset jyrkästi.

Lisäksi kuningattaren puoliso aiheutti autokolarin ja huhut yltyivät prinssi Harryn ja prinssi Williamin välirikosta.

Vuosi 2020 ei ole alkanut yhtään edellisvuotta rauhallisemmin. Heti tammikuussa prinssi Harry ilmoitti puolisonsa herttuatar Meghanin kanssa astuvansa syrjään brittihovin ytimestä.