DNA-testi vahvisti: Belgian ex-kuningas myöntää olevansa taiteilija Delphine Boelin biologinen isä - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

DNA-testi vahvisti: Belgian ex-kuningas myöntää olevansa taiteilija Delphine Boelin biologinen isä

Albert II antoi aiemmin DNA-näytteen.

Belgian entinen kuningas Albert II kuvattiin Brysselissä 15. marraskuuta 2017.­

28.1.2020 4:26

DNA-testeissä on paljastunut, että Belgian entinen kuningas Albert II on veistostaiteilija Delphine Boelin biologinen isä. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

85-vuotiaan ex-kuninkaan lakimies myönsi asian maanantaina. Samalla sai päätöksensä vuosikymmenen jatkunut kiista siitä, onko 51-vuotias Boel Albertin avioton lapsi.

Kuusi vuotta sitten kruunustaan luopunut Albert kiisti pitkään olevansa Boelin isä. Hän antoi DNA-näytteen toukokuussa oikeuden määräyksen jälkeen.

Delphine Boel on nyt 51-vuotias.­

Boel on todennut, että hän ei halua rahaa vaan ainoastaan tunnustuksen isyydestä. Taiteilija on nuorempi kuin Albertin kolme lasta kuningatar Paolan kanssa.

Isyyskeskustelu nousi esiin vuonna 1999 Paolan elämäkerran julkistamisen jälkeen. Kirjassa kerrottiin, että Albertilla oli 1960-luvulla pitkä avioliiton ulkopuolinen suhde, josta syntyi lapsi.

Albertin vanhin poika Philippe on Belgian nykyinen kuningas. Kruununperijä on Philippen ja kuningatar Mathilden 17-vuotias tytär prinsessa Elisabeth.

Belgian kuninkaallinen perhe poseerasi yhteiskuvassa joulukuussa 2019.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?