Prinssi Harry astuu julkisuuteen ensi kertaa sitten kuninkaallisen uutispommin - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinssi Harry astuu julkisuuteen ensi kertaa sitten kuninkaallisen uutispommin

Julkaistu: 16.1. 2:28

Harryn ja Meghanin vetäytymissuunnitelmien täsmälliset päätökset ovat yhä kesken.

Britannian prinssi Harryn odotetaan astelevan tänään julkisuuteen ensimmäisen kerran sitten Harryn ja hänen puolisonsa herttuatar Meghanin vetäytymisilmoituksen.

Pariskunta ilmoitti viime viikolla jättävänsä kuninkaallisen perheen ytimen ja keskittyvänsä omaan elämäänsä ja tavoittelevansa taloudellista riippumattomuutta.

Osana itsenäistä elämäänsä pariskunta on ilmoittanut uudesta julkisuusstrategiastaan, jossa he irtautuvat hovin perinteisestä tavasta edustaa.

Yksityiskohdat pariskunnan työskentelystä, rahanansaitsemisesta, asumisjärjestelyistä ja turvallisuudesta ovat edelleen neuvotteluiden alla – tai ainakaan niistä ei ole kerrottu.

Maanantai-iltaisesta kuningattaren lausunnosta ilmeni, että epäselvä tilanne halutaan ratkaista nopeasti.

Mediarajoituksia arvontatilaisuudessa

Harrylle on kuitenkin sovittu tälle päivälle edustustehtävä Britanniassa järjestettävän Rugby Leaguen vuoden 2021 maailmanmestaruuskilpailujen lohkoarvonnassa.

Buckinghamin palatsissa pidettävän tilaisuuden mediajärjestelyistä liikkuu vaihtelevia tietoja. Tiettävästi perinteisestä mediasta vain BBC saa taltioida tapahtuman. Harry ei vastaa kysymyksiin, jotka koskisivat parin vetäytymissuunnitelmia.

BBC:n kerrotaan pyytäneen jo hyvissä ajoin ennen vetäytymiskohua prinssi Harryn haastattelua, mutta siitä kieltäydyttiin.

Näyttää siltä, että suurin osa median edustajista voi seurata tilaisuutta ainoastaan videoyhteyden välityksellä. Asiasta kertoo verkkosivuillaan Guardian.

Lopullisesti median läsnäolo selvinnee vasta myöhemmin torstaina.

Lohkoarvonnan tarkkaa kellonaikaa ei ole vielä kerrottu julkisuuteen.

Keskiviikkoiltana Harry julkaisi pariskunnan Instagram-tilillä viestin, jossa kertoi suojelemansa Invictus-kisojen tilanteesta. Tapahtuma tukee sodissa haavoittuneiden veteraanien asemaa.

Tuoreimmat osastosta