Kriisikokous ohi – näin kuningatar Elisabet kommentoi Harryn ja Meghanin lähtöä hovista - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Kriisikokous ohi – näin kuningatar Elisabet kommentoi Harryn ja Meghanin lähtöä hovista

Julkaistu: 13.1. 19:08

Kuningatar Elisabet on antanut ensimmäisen lausuntonsa koskien tänään järjestettyä kriisikokousta.

Kuningatar Elisabet on antanut ensimmäisen lausuntonsa koskien kriisikokousta, joka pidettiin tänään Sandringhamissa. Kokouksen tarkoituksena oli selkeyttää Harryn ja Meghanin tulevaa roolia Britannian kuninkaallisessa perheessä.

– Olemme tänään käyneet perheemme kesken hyvin rakentavia keskusteluja koskien pojanpoikaani ja hänen perhettään, kuningatar kirjoittaa lausunnossaan.

– Perheeni ja minä tuemme Harryn ja Meghanin halua luoda itselleen uuden elämän tuoreena perheenä. Vaikka olisimme toivoneet heidän jatkavan täysipäiväistä työtään kuninkaallisen perheen jäseninä, kunnioitamme ja ymmärrämme heidän toivettaan elää itsenäisempää elämää perheenä samalla, kun he pysyvät tärkeänä osana omaani, kuningatar toteaa.

Meghan ja Harry pyrkivät jatkossa taloudelliseen riippumattomuuteen. Pariskunta aikoo myös asua tulevaisuudessa osittain Pohjois-Amerikassa.

Meghan ja Harry pyrkivät jatkossa taloudelliseen riippumattomuuteen. Pariskunta aikoo myös asua tulevaisuudessa osittain Pohjois-Amerikassa.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan ravistelivat brittihovia keskiviikkona ilmoittamalla, että he aikovat astua syrjään kuninkaallisen perheen ytimestä ja asua jatkossa osittain myös Pohjois-Amerikassa. Samalla pariskunta ilmoitti pyrkivänsä jatkossa taloudelliseen riippumattomuuteen, jonka myös kuningatar vahvistaa tuoreessa lausunnossaan.

– Harry ja Meghan ovat tehneet hyvin selväksi, etteivät halua enää olla riippuvaisia julkisista varoista, kuningatar toteaa.

– Näin ollen olemme tulleet yhteisymmärrykseen siitä, että tulossa on siirtymäaika, jonka Sussexin herttuapari tulee viettämään sekä Kanadassa että Isossa-Britanniassa, lausunnossa kerrotaan.

Kriisikokouksessa paikalla olivat tiettävästi Sussexin herttuaparin ja kuningattaren lisäksy myös prinssi William.

Kriisikokouksessa paikalla olivat tiettävästi Sussexin herttuaparin ja kuningattaren lisäksy myös prinssi William.

Kuningatar Elisabetin julkaisemassa lausunnossa annetaan kuitenkin ymmärtää, että aivan kaikkiin kysymyksiin ei edes kriisikokouksessa saatu vastausta. Keskiviikosta alkaen spekulaatiot koskien muun muassa herttuaparin kuninkaallisia titteleitä ovat käyneet kuumana.

– Nämä ovat monimutkaisia asioita, jotka perheeni on ratkaistava. Vielä on työtä tehtävänä, mutta olen pyytänyt asioihin lopullista ratkaisua tulevien päivien aikana, kuningatar toteaa.

Tuoreimmat osastosta