Herttuatar Meghan allekirjoitti kaikessa hiljaisuudessa työsopimuksen viihdejätti Disneyn kanssa – pyytää roolista erikoista palkkiota

Uutiset uudesta työtehtävästä tulevat huonoon aikaan, sillä Sussexin herttuaparia syytetään roolinsa hyödyntämisestä ja vastuunpakoilusta.

12.1.2020 11:01

Herttuatar Meghan on allekirjoittanut sopimuksen viihdejätti Disneyn kanssa, kertoo The Sunday Times.

Sopimus pitää sisällään ääninäyttelijän roolin julkisesti nimeämättömään Disneyn tuotantoon.

Sunday Timesin mukaan Meghan ei saa esiintymisestään rahaa, vaan hänen palkkansa maksetaan lahjoituksena Elephants Without Borders -hyväntekeväisyysjärjestölle, joka taistelee elefanttien salametsästystä vastaan.

Afrikka ja sen villieläimet ovat lähellä herttuaparin sydäntä. Kuvassa prinssi Harry Malawissa tekemässä hyväntekeväisyystyötä.

Heinäkuussa prinssi Harry ja Meghan edustivat odotetun Leijonakuningas-elokuvan ensi-illassa ja tapasivat elokuvan tekijöitä. Daily Mail uutisoi nyt ensi-illassa kuvatusta videosta, jossa Harry jutustelee Disneyn toimitusjohtaja Bob Igerin kanssa.

Huomaamattomassa keskustelussa Harry kysäisee Igeriltä, tietääkö tämä, että Meghan tekee myös ääninäyttelijän töitä. Iger vastaa kieltävästi ja on selkeästi hieman hämmästynyt kysymyksestä.

– Näytät yllättyneeltä. Hän on todella hyvä, Harry kehaisee.

– Tuo on mahtava idea. Kokeilisimme mielellämme jotain, Iger vastaa.

Harry vihjasi Disneyn pomolle Meghanin kiinnostuksesta äänirooleihin Leijonakuninkaan ensi-illassa.

Herttuaparilla on lämpimät välit Disneyyn. Toukokuussa viihdeyhtiö juhlisti parin esikoispoika Archien syntymää antamalla parille lahjaksi erityisen Nalle Puh -sarjakuvan.

Harry ja Meghan kertoivat Instagram-tilillään, että Disney oli myös tehnyt merkittävän lahjoituksen heidän villieläimiä tukevalle hyväntekeväisyysjärjestölleen.

Bob Iger kiinnostui heti palkkaamaan Meghanin.

Uutiset viihdegenren työtehtävästä tulevat haastavaan aikaan, sillä Meghan ja Harry ilmoittivat keskiviikkona vetäytyvänsä sivuun kuninkaallisesta ydintiimistä. Sussexin herttuapari kertoi jatkossa keskittyvänsä omiin hyväntekeväisyysprojekteihinsa ja pyrkivänsä taloudelliseen riippumattomuuteen.

Täytenä yllätyksenä jopa kuninkaalliselle perheelle tullut ilmoitus on aiheuttanut modernin monarkian kenties suurimman skandaalin. Kuningatar Elisabet on järjestänyt aiheesta hätäkokouksen, johon osallistuvat prinssi Harryn ja kuningattaren lisäksi prinssi Charles ja prinssi William.

Harryn ja Meghanin uutiset ovat ravistelleet koko Britanniaa.

Kuninkaallisten on tarkoitus pohtia muun muassa sitä, kuinka paljon rahaa Harry ja Meghan jatkossa saavat, mitä heidän titteleilleen tapahtuu ja minkälaisia kaupallisia sopimuksia he voivat tehdä.

Lähestulkoon vain taivas on rajana sille, paljonko Harry ja Meghan voisivat tulevaisuudessa tienata hyödyntämällä brändiarvoaan ja tunnettavuuttaan muun muassa kirjoilla, tv-diileillä, yhteistyösopimuksilla ja puhujavierailuilla. Tällä hetkellä kuninkaallinen protokolla estää heitä nostamasta erillistä korvausta vierailuistaan.

Meghan palasi takaisin Kanadaan torstaina vietettyään Britanniassa vain kolme päivää. Hänen kalenterissaan ei ole suunniteltuja edustustehtäviä lähiaikoina.

Prinssi Harry sen sijaan viihtyy Britanniassa ainakin torstaihin asti, jolloin hän isännöi vuoden 2021 Rugbyn maailmancupin arvontatilaisuutta Buckinghamin palatsissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?