Prinsessa Annelta harvinainen haastattelu – tokaisi lakonisen kommentin kuningatar Elisabetin aiheuttamasta paineesta - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinsessa Annelta harvinainen haastattelu – tokaisi lakonisen kommentin kuningatar Elisabetin aiheuttamasta paineesta

Anne on 69-vuotias, mutta hän ei kehtaa lopettaa ratsastamista äitinsä takia.

Prinsessa Anne tunnetaan ahkerana ja sanavalmiina kuninkaallisena.

6.12.2019 11:16

Kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin toinen lapsi ja ainoa tytär prinsessa Anne antaa hyvin harvoin haastatteluita brittilehdille.

Nyt hän kuitenkin teki poikkeuksen sääntöön ja kertoi hevosharrastuksestaan Horse & Hound -lehdelle.

Anne on tehnyt töitä hevosurheilun parissa aivan nuoruusvuosiltaan lähtien. Hänestä tuli 19-vuotiaana liikuntarajoitteisten ratsastukseen keskittyvän hyväntekeväisyysjärjestön suojelija.

Aihe on prinsessalle edelleen tänä päivänä erittäin läheinen.

– Tekemämme työ ei ole monella tavalla muuttunut ollenkaan. Hevosen selässä oleminen voi tuoda valtavan muutoksen ihmisen henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin tänä päivänä ihan samalla tavoin kuin silloin aikoinaan, prinsessa sanoo.

Prinsessa ratsastaa itse edelleen, vaikka on jo 69-vuotias. Kun ikä tulee esiin haastattelussa, hän lausuu paljon kertovan kommentin äitinsä aiheuttamasta paineesta.

– No, äitini ratsastaa edelleen ja hän on 93-vuotias. En usko, että minulla olisi kauheasti tekosyitä olla tekemättä sitä, Anne tokaisee.

Kuningatar Elisabet tunnetusti rakastaa ratsastamista ja se on edelleen hänen säännöllinen harrastuksensa. Kuningatar valokuvattiin viimeksi marraskuun puolivälissä ratsastamassa Windsorin linnan mailla.

Prinsessa kilpaili Montrealin olympialaisissa vuonna 1976.

Hevoset ovat olleet Annen elämän suurin intohimo. Hän on kilpaillut itsekin ratsastuksessa Montrealin olympialaisissa vuonna 1976.

Hän on myös tavannut elämänsä suuret rakkaudet ratsastusharrastuksen parissa. Anne ja tämän nuoruuden poikaystävä Richard Meade harrastivat molemmat ratsastusta. Anne myös tapasi ensimmäisen aviomiehensä Mark Phillipsin kenttäratsastuksen parissa.

Annen ja Phillipsin tytär Zara Tindall (ent. Phillips) on seurannut äitinsä ja isoäitinsä jalanjälkiä. Hän on kenttäratsastaja ja hevosfysioterapeutti.

Hevoset ovat aina olleet Annen elämän suuri intohimo.

Prinsessa Anne tunnetaan brittihovin hiljaisena työmyyränä, joka on elänyt värikkään nuoruuden, mutta vetäytynyt julkisuudesta vanhoilla päivillään.

Kun Anne oli nuori, kaunista ja sanavalmista prinsessaa verrattiin usein hänen tätiinsä, hovin bileprinsessaksi tituleerattuun prinsessa Margaretiin. Vuosien varrella osoittautui, että vertaus oli ontuva. Läheisten mukaan Anne on käytännönläheinen, ahkera ja sisukas prinsessa, joka on omaksunut vahvasti äitinsä työmoraalin.

Elisabet ja Anne vaikuttavat olevan keskenään läheisissä väleissä.

Anne ja kuningatar Elisabet vaikuttavat olevan keskenään läheisissä väleissä. Anne edusti tiistaina illalla äitinsä kanssa Buckinghamin palatsissa Nato-maisen johtajille järjestetyssä juhlavastaanotossa.

Prinsessa Anne seurasi sivusta, kun hänen vanhempansa kättelivät vieraita jonossa. Kun viimeiset vieraat olivat saapuneet, kuningatar kääntyi katsomaan Annea. Tämä kohautti äidilleen olkapäitään hymyillen.

– Se olen vain minä, Anne sanoi ja sai aikaan naurua läsnäolijoiden keskuudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?