Kuninkaalliset kestitsivät Nato-johtajia Buckinghamin palatsissa – mutta mitä tapahtui kuningattaren ja prinsessa Annen välillä? - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Kuninkaalliset kestitsivät Nato-johtajia Buckinghamin palatsissa – mutta mitä tapahtui kuningattaren ja prinsessa Annen välillä?

Buckinghamin palatsin juhlavastaanotolla kuvattu video on herättänyt maailmalla huomiota. Moni on tulkinnut sillä näkyvän tilanteen niin, että prinsessa Anne olisi kieltäytynyt tervehtimästä Yhdysvaltain presidenttiparia.

4.12.2019 21:28

Lontoossa järjestetty sotilasliitto Naton kokous päättyi keskiviikkona. Tiistain kokouspäivä huipentui illalla kuningatar Elisabetin Buckinghamin palatsissa Nato-maiden johtajille järjestämään juhlavastaanottoon.

Sekä sosiaalisessa että perinteisessä mediassa on kiinnitetty huomiota videoon, jolla 93-vuotias kuningatar ottaa vastaan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin sekä hänen puolisonsa Melania Trumpin. Mukana presidenttiparia tervehtimässä ovat myös prinssi Charles sekä hänen puolisonsa, Cornwallin herttuatar Camilla.

  • Video on nähtävissä jutun yläosassa.

Prinsessa Anne (vas.) seurasi sivusta, kun hänen äitinsä, veljensä sekä kälynsä ottivat vastaan Yhdysvaltain presidenttiparia.

Kättelyiden jälkeen kuningatar kääntyy katsomaan sivussa tilannetta seuraavaa tytärtään, prinsessa Annea, 69. Prinsessa kohauttaa äidilleen olkapäitään hymyillen.

– Se olen vain minä, Anne sanoo, saaden kommentillaan aikaan naurua läsnäolijoiden keskuudessa.

Moni on tulkinnut tilanteen niin, että Anne olisi kieltäytynyt tervehtimästä Trumpeja äitinsä, veljensä ja kälynsä mukana. Kuningattaren katse on puolestaan tulkittu joko hänen tyttärelleen osoittamana moitteena tai toisaalta kutsuna saapua tervehtimään vieraita.

The Sun -lehden haastattelema kuninkaallisasiantuntija Richard Fitzwilliams kertoi olevansa ”lumoutunut” Elisabetin ja Annen välillä nähdystä tilanteesta, jota on kuvailtu maailmalla muun muassa ”äiti-tytär-hetkeksi”. Hän sanoi, ettei Annen edes odotettu asettuvan viralliseen ”tervetuliaiskomiteaan” äitinsä, Charlesin ja Camillan rinnalle.

Kuningatar näytti olevan jo valmiina, kun Nato-johtajat olivat vielä asettumassa yhteiskuvaan hänen kanssaan.

Tilaisuudessa paikalla ollut The Times -lehden toimittaja Valentine Low on kuitenkin avannut tapahtunutta Twitterissä julkaisemissaan viesteissä. Hän kertoo kuulleensa totuuden tilanteesta PA-uutistoimiston toimittajalta Laura Elstonilta, joka seurasi sitä lähietäisyydeltä.

– OK, täältä tulee... Prinsessa Anne: totuus. Ei, hän ei kohdellut Trumpeja töykeästi. Eikä kuningatar läksyttänyt häntä, Low kirjoitti.

– Sen sijaan kuningatar kääntyi Donaldia (ja Melaniaa) tervehdittyään Anneen päin nähdäkseen, kuka on vuorossa seuraavana. Mutta ketään ei ollut odottamassa: Trump oli viimeinen kuningattaren vastaanottama johtaja, hän jatkoi.

Prinsessa Anne keskusteli Saksan liitokanslerin Angela Merkelin kanssa.

Low’n mukaan Anne siis ilmaisi eleillään, että jonossa oli jäljellä enää hän. Toimittaja kertoi prinsessan sanoneen hetkeä myöhemmin vielä sanat ”...ja tämä porukka”, millä hän viittasi takanaan seisoneisiin palatsin työntekijöihin.

Juhlavastaanotolla oli kuninkaallista perhettä edustamassa myös prinssi Williamin puoliso, herttuatar Catherine. William itse sen sijaan vierailee parhaillaan Omanissa ja Kuwaitissa, joten hän oli estynyt osallistumasta juhlaan.

Vihreään asuun pukeutuneella herttuatar Catherinella näytti olevan hauskaa. Hän edusti ilman puolisoaan prinssi Williamia.

Melania Trump oli sonnustautunut näyttävästi keltaiseen, viittamaiseen leninkiin.

Myöskään prinssi Harrya ja hänen puolisoaan, herttuatar Meghania ei palatsissa näkynyt, sillä he ovat parhaillaan kuuden viikon lomalla kuninkaallisista velvollisuuksistaan.

Annen ja kuningattaren ”äiti-tytär-hetken” tallentaneen videon lisäksi myös toinen vastaanotolla kuvattu video on herättänyt huomiota maailmalla. Kyseisellä videolla prinsessa Anne, Kanadan pääministeri Justin Trudeau, Ranskan presidentti Emmanuel Macron, Britannian pääministeri Boris Johnson sekä Alankomaiden pääministeri Mark Rutte vaikuttelevat naureskelevan Trumpille.

Kuningatar Elisabetilla riitti juttuseuraa.

Pääministeri Boris Johnson viihdytti juhlavieraita vastaanotolla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?