Mitä prinssi Andrew’n ja häntä syyttävän naisen välillä todella tapahtui? Näin heidän kertomukset eroavat toisistaan - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Mitä prinssi Andrew’n ja häntä syyttävän naisen välillä todella tapahtui? Näin heidän kertomukset eroavat toisistaan

Kuvituskuva
Julkaistu: 3.12. 9:46

Prinssi Andrew’n ja häntä seksiin pakottamisesta syyttävän Virginia Giuffren kertomukset eroavat monin paikoin toisistaan.

Maanantai-iltana BBC:n Panorama-ohjelman laajassa haastattelussa pääsi ääneen Britannian prinssi Andrew’ta seksiin pakottamisesta syyttänyt Virginia Giuffre.

Ohjelmassa Giuffre kertoi omat näkemyksensä tapahtumista, ja siitä kuinka hänet rekrytoitiin alaikäisten ihmiskaupasta syytetyn Jeffrey Epsteinin palvelukseen alaikäisenä. Lisäksi hän syytti prinssi Andrew’ta kovin sanakääntein seksiin pakottamisesta, joka olisi tapahtunut 18 vuotta sitten.

Prinssi Andrew on itse kiistänyt jo aiemmin kaikki syytökset ja kieltänyt koskaan tavanneensa Giuffrea, joka tunnettiin nuorempana nimellä Virginia Robertsina.

– Hän tietää mitä on tapahtunut. Minä tiedän mitä on tapahtunut. Ja vain toinen meistä kertoo totuuden, Giuffre totesi haastattelussa.

Prinssi Andrew’n ja Giuffren kertomuksissa on todella monta eroavaisuutta.

Giuffren mukaan Epstein tutustutti hänet prinssi Andrew’hin Lontoossa vuonna 2001. Prinssi kuitenkin väitti kiven kovaa marraskuussa esitetyssä BBC:n Newsnight-ohjelman haastattelussa, että hän ei muista koskaan tavanneensa naista eikä tapaamista ole koskaan ollut.

Tapaamisen jälkeen he menivät Giuffren mukaan porukalla yökerhoon, jossa Adrew tarjosi hänelle drinkin ja tanssitti häntä.

– Menimme VIP-alueelle. Ei tarvinnut tietenkään jonottaa ollenkaan, olinhan prinssin seurassa, Giuffre kertoi tv-haastattelussa.

Andrew on kertonut, ettei hän ole ollut naisen kanssa yökerhossa sinä iltana, vaan kertoo olleensa silloin vanhimman tyttärensä prinsessa Beatricen kanssa pizzeriassa ja sen jälkeen loppuillan kotona lastensa kanssa.

– Sitä ei ole voinut tapahtua, koska sinä päivänä olen ollut lasteni kanssa kotona, prinssi kertoi marraskuisessa haastattelussa.

Kuvituskuva

Yökerhoon liittyen on toinenkin väite, josta kaksikko on täysin eri mieltä.

Giuffren mukaan prinssi Andrew hikoili tanssilattialla aivan valtavasti – niin paljon, että hikeä roiskui myös Giuffren päälle. Prinssi itse puolestaan kertoo, että kyseessä ei ole voinut olla hän, sillä hän ei voinut silloin hikoilla lainkaan.

– Minulla on erikoinen sairaus, että en voi hikoilla. Tai en pystynyt tuolloin hikoilemaan, koska kärsin sellaisesta, mitä voisi kuvailla adrenaliinin yliannostukseksi, jonka sain, kun minua päin ammuttiin Falklandin sodassa ja minä yksinkertaisesti... minun oli tuolloin käytännössä mahdotonta hikoilla, hän kertoi BBC:lle marraskuussa.

Kun he olivat lähteneet yökerhosta, Giuffre sanoo hänet palkanneen perijätär Ghislaine Maxwellin antaneen hänelle ohjeet, joiden mukaan hänen pitäisi ”tehdä prinssi Andrew’lle sama, jonka hän oli tehnyt aiemmin Epsteinille”. Giuffren mukaan hän harrasti myöhemmin illalla seksiä prinssi Andrew’n kanssa Maxwellin talon yläkerrassa.

Prinssi Andrew on kiistänyt tämänkin, ja huomauttanut, ettei ole harrastanut seksiä Giuffren kanssa tuona kyseisenä iltana, eikä minään muunakaan iltana.

Kuvituskuva

Väitteidensä tueksi Giuffre on esittänyt valokuvan, jossa hän poseeraa 17-vuotiaana prinssi Andrew’n kanssa ja prinssin käsi on nuoren naisen lantiolla. Kuvan taustalla näkyy Ghislaine Maxwell.

Giuffre kertoo, että hän on itse antanut kuvan FBI:lle vuonna 2011.

Julkisuudessa on kuultu paljon spekulaatiota siitä, että kuva ei ole aito vaan sitä olisi manipuloitu.

Prinssi Andrew totesi BBC:n haastattelussa nähneensä kyseisen kuvan, mutta ei pidä sitä aitona.

– Minä olen kuvassa, mutta onko se minun käteni tai onko tuo se asento? Minulla ei yksinkertaisesti ole muistikuvaa siitä, että kuvaa olisi koskaan otettu.

Virginia Giuffre (tuolloin Roberts) oli 17-vuotias kuvan ottohetkellä.

Virginia Giuffre (tuolloin Roberts) oli 17-vuotias kuvan ottohetkellä.

Prinssi Andrew halutaan nyt myös todistamaan oikeuteen viidessä tapauksessa, jossa elokuussa vankilassa itsemurhan tehnyttä Jeffrey Epsteiniä syytetään hyväksikäytöstä.

Tapausten viisi naista ovat BBC:n mukaan kertoneet, että Andrew olisi nähnyt, miten ihmisille annettiin hierontoja seksuaalirikoksista epäillyn Epsteinin asunnoilla.

Viittä naista edustava juristi David Boies sanoo, että prinssillä voi olla tärkeää tietoa ihmiskaupasta, josta Epsteinia myös epäillään.

– Yksi asioista, joita olemme yrittäneet, on haastatella prinssi Andrew’ta ja yrittää saada selville, mikä hänen selityksensä on, Boies sanoi BBC:llä.

Myös tästä asiasta prinssi Andrew on toista mieltä. Hän on sanonut, että hän ei ole todistanut tai epäillyt mitään epäilyttävää käytöstä vieraillessaan Epsteinin asunnoilla.