Prinssi Andrew aiotaan haastaa todistajaksi viidessä Epsteinin hyväksikäyttö­epäilyssä – ”Mikä hänen selityksensä on” - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinssi Andrew aiotaan haastaa todistajaksi viidessä Epsteinin hyväksikäyttö­epäilyssä – ”Mikä hänen selityksensä on”

Prinssi Andrew on jättänyt tehtävänsä Britannian hovissa sen jälkeen, kun hänet liitettiin Jeffrey Epsteinin seksuaalirikos- ja ihmiskauppaepäilyihin.

Prinssi Andrew on jättänyt tehtävänsä Britannian hovissa sen jälkeen, kun hänet liitettiin Jeffrey Epsteinin seksuaalirikos- ja ihmiskauppaepäilyihin.

Julkaistu: 3.12. 4:46

Paine Britannian prinssi Andrew’ta kohtaan kasvoi maanantaina, kun aiemminkin häntä vastaan puhunut todistaja sai kertoa oman versionsa pitkässä haastattelussa BBC:llä.

Prinssi Andrew halutaan todistamaan oikeuteen viidessä tapauksessa, jossa liikemies Jeffrey Epsteinia syytetään hyväksikäytöstä. Tapausten viisi naista ovat BBC:n mukaan kertoneet, että Andrew olisi nähnyt, miten ihmisille annettiin hierontoja seksuaalirikoksista epäillyn Epsteinin asunnoilla.

Epstein teki itsemurhan vankilassa elokuussa.

Viittä naista edustava juristi David Boies sanoo, että prinssillä voi olla tärkeää tietoa ihmiskaupasta, josta Epsteinia myös epäillään.

– Yksi asioista, joita olemme yrittäneet, on haastatella prinssi Andrew’ta ja yrittää saada selville, mikä hänen selityksensä on, Boies sanoi BBC:llä.

Prinssi Andrew on sanonut, että hän ei ole todistanut tai epäillyt mitään epäillyttävää käytöstä vieraillessaan Epsteinin asunnoilla.

Boies kertoo, että jokaisesta viidestä tapauksesta jo olemassa haasteet, joilla Andrew yritetään saada todistamaan. Haasteita ei ole kuitenkaan vielä jätetty oikeudelle.

Haasteet tulivat julkisuuteen maanantaina, kun Andrew’ta syyttäneen Virginia Giuffren pitkä haastattelu julkaistiin BBC:llä. Giuffre on syyttänyt prinssiä seksiin pakottamisesta.