Prinssi Andrew lähetti kello 5.50 sähköpostin seksuaali­rikoksiin liitetylle perijättärelle – raskauttavat syytökset iskivät vain tunteja aiemmin - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinssi Andrew lähetti kello 5.50 sähköpostin seksuaali­rikoksiin liitetylle perijättärelle – raskauttavat syytökset iskivät vain tunteja aiemmin

Britannian prinssi Andrew.

Britannian prinssi Andrew.

Julkaistu: 3.12. 2:30

BBC:n Panorama -ohjelmassa haastateltiin naista, joka syyttää prinssi Andrew’ta seksiin pakottamisesta. Ohjelmassa tuli esille myös prinssin lähettämä sähköposti, joka koski naista.

Britannian prinssi Andrew oli kovien syytösten kohteena maanantai-iltana BBC:llä, jossa Virginia Giuffre kertoi oman versionsa tapahtumista vuonna 2001–2002. Tuolloin 17-vuotias tyttö tunnettiin nimellä Virginia Roberts.

Giuffren mukaan hänet rekrytoitiin alaikäisten ihmiskaupasta syytetyn Jeffrey Epsteinin palvelukseen aikana, jolloin hän oli karannut kotoa ja oli omien sanojensa mukaan erittäin haavoittuvassa tilassa. Rekrytoijana oli Epsteinin ystävätär, perijätär Ghislaine Maxwell.

Maxwellin opastuksessa Giuffre kertoi tehneensä seksuaalisia tekoja paitsi Epsteinille, myös prinssi Andrew’lle, joka tunsi Epsteinin.

BBC:n Panorama-ohjelmassa Andrew’n paljastettiin ottaneen yhteyttä Maxwelliin vuonna 2015 Giuffren kerrottua syytöksistään ensimmäisen kerran.

– Kerro minulle koska voit puhua. Minulla olisi yksityiskohtaisia kysymyksiä liittyen Virginia Robertsiin, Andrew kirjoitti kello 5.50 aamulla lähtetyssä sähköpostissa BBC:n mukaan.

– Minulla on tietoa. Soita kun sinulle sopii, Maxwell vastaa.

Viestinvaihto viittaa siihen, että kaksikolla oli ainakin jotain yhteistä puhuttavaa Giuffreen liittyen. Andrew lähetti viestin vain tunteja sen jälkeen, kun Giuffre oli ensi kertaa kertonut syytöksistään.

Virginia Giuffre kertoi maanantaina BBC:llä oman versionsa tapahtumista vuosina 2001–2002.

Virginia Giuffre kertoi maanantaina BBC:llä oman versionsa tapahtumista vuosina 2001–2002.

Andrew pyrki selittämään tapahtumia marraskuussa BBC:n Newsnight-ohjelman haastattelussa, jota on kuvailtu hänen kannaltaan katastrofiksi. Haastattelussa Andrew muun muassa väitti kärsineensä sairaudesta, jonka vuoksi hän ei kyennyt hikoilemaan lainkaan. Pian haastattelun esittämisen jälkeen Andrew ilmoitti astuvansa syrjään kaikista julkisista tehtävistään brittihovissa.

Giuffren tunnin mittainen haastattelu kuvattiin ennen Andrew’n esiintymistä, mutta se päätettiin näyttää televisiossa vasta nyt.

Alaikäisten ihmiskaupasta syytetty Epstein teki elokuussa itsemurhan vankisellissään.