Tehtävänsä hovissa jättäneelle prinssi Andrew’lle jälleen raju takaisku – joutui luopumaan ”silmäterästään”, kun tukijat tekivät joukkopaon - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Tehtävänsä hovissa jättäneelle prinssi Andrew’lle jälleen raju takaisku – joutui luopumaan ”silmäterästään”, kun tukijat tekivät joukkopaon

Prinssi Andrew’n syöksykierre ei ole laantuakseen.

Prinssi Andrew’n syöksykierre ei ole laantuakseen.

Julkaistu: 22.11.2019 22:39

Prinssi Andrew joutui jättämään perustamansa järjestön, joka toimii bisnesmaailmassa.

Britannian prinssi Andrew’n raju alamäki jatkuu jälleen. The Sunin mukaan prinssi jätti perjantaina perustamansa Pitch@Palace-järjestön viime aikaisten uutisten ja skandaalin vuoksi.

Prinssin vuonna 2014 perustama järjestö tarjoaa nettisivujensa mukaan tukea yrittäjille, jotta he löytävät oikeat ihmiset toteuttamaan heidän bisnesunelmiaan.

Järjestön tukijat ja yhteiskumppanit ovat tällä viikolla yksi toisensa jälkeen ilmoittaneet, etteivät he aio enää jatkaa yhteistyötään prinssi Andrew’n organisaation kanssa. The Sunin mukaan muun muassa tilintarkastusyhtiö KPMG, teknologiayritys Gravity Road ja pankkijätti Standard Chartered ja Adwertising Week Europe -tapahtuma ovat ilmoittaneet, etteivät he aio enää tehdä yhteistyötä järjestön kanssa.

Talousyhtiö Aon puolestaan vaati Pitch@Palacea poistamaan logonsa nettisivuiltaan.

Prinssi Andrew’n oli määrä matkustaa viikonloppuna Bahrainiin edustamaan järjestöä. Hän ei aluksi perunut matkaansa, vaikka ilmoitti jättävänsä kaikki hovin tehtävät, mutta luopui lopulta edustustilaisuudesta Daily Mail -lehden uhattua paljastaa sen julkisuudessa.

Nyt prinssi on jättänyt kaikki tehtävänsä Pitch@Palaceen liittyen. Daily Mailin mukaan järjestö tunnetaan jatkossa vain nimellä Pitch ja sen pyörittämistä jatkaa prinssin entinen henkilökohtainen sihteeri Amanda Thirsk. Lehti kertoo, että järjestö oli prinssin ”lemmikki” ja ”silmäterä”.

Kuvituskuva

Andrew joutui jättämään myös tehtävänsä Royal Philharmonic Orchestra -orkesterin suojelijana. Kuninkaallinen orkesteri tiedotti perjantaina, että sen edustaja tapasi prinssin ja keskusteli tämän kanssa jatkosta.

RPO-orkesteri päätti, että koska prinssi Andrew päätti jättää tehtävänsä hovissa, päättyisi myös heidän yhteistyönsä.

– RPO:n hallituksen kokouksessa päätettiin, että orkesterin ja sen suojelijan tiet eroavat välittömästi. RPO haluaa kiittää hänen kuninkaallista korkeuttaan tuesta orkesterille viimeisen 15 vuoden aikana.

The Sunin mukaan prinssi Andrew jätti aiemmin tällä viikolla tehtävänsä London Metropolitan University -yliopiston suojelijana ja University of Hubbersfieldin kanslerina.

Brittimediassa on spekuloitu ahkerasti sillä, mitä Andrew mahtaa jatkossa tehdä. Prinssi on tottunut ylelliseen luksuselämään, mutta hovin tehtävien jättäminen tarkoittaa sitä, että hänen tilipussiinsa tulee muhkea lovi.

Andrew’n tyttäret prinsessa Eugenie ja prinsessa Beatrice jatkavat hovin mukaan kuninkaallisia tehtäviään. Buckinghamin palatsi vahvisti, että prinsessat osallistuvat vuosittain muutamiin edustustilaisuuksiin aivan kuten ennenkin.

Prinssi Andrew’n alamäki alkoi viime viikonloppuna, kun Britannian televisiossa esitettiin hänen BBC:lle antama haastattelun. Haastattelussa Andrew otti kantaa yhteyksiinsä seksuaalirikoksista syytettyyn Jeffrey Epsteiniin. Hän myös kiisti haastattelussa väitteet siitä, että olisi harrastanut 18 vuotta sitten seksiä vain 17-vuotiaan tytön kanssa.

Virginia Giuffre niminen nainen on väittänyt useaan otteeseen, että hänet pakotettiin teini-ikäisenä harrastamaan seksiä prinssin kanssa kolme kertaa.

Tuoreimmat osastosta