Tuoreet kuvat julki: kuningatar Elisabet hyppäsi ratsaille skandaalissa rypevän Andrew’n kanssa – shokkipäätöksestä alle 48 tuntia - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Tuoreet kuvat julki: kuningatar Elisabet hyppäsi ratsaille skandaalissa rypevän Andrew’n kanssa – shokkipäätöksestä alle 48 tuntia

Kuvituskuva
Julkaistu: 22.11. 17:59

Kuningatar Elisabet ja prinssi Andrew ratsastivat perjantaina Windsorin linnan mailla.

Britanniassa henkäistiin tällä viikolla hämmästyksestä, kun prinssi Andrew ilmoitti hovin tiedotteessa astuvansa syrjään kaikista tehtävistään hovissa.

Andrew päätti jättää tehtävänsä viime viikkoisen katastrofiksi luonnehditun haastattelun ja Jeffrey Epstein yhteyksiensä vuoksi. Hänen kerrottiin pyytäneen lupaa tehtäviensä jättämiseen kuningatar Elisabetilta, mutta myöhemmin Telegraph-lehti paljasti, ettei päätös hovin jättämisestä ollut Andrew’n oma.

Lehden mukaan todellisuudessa lähdöstä päätti kuningatar, jonka edessä Andrew mateli anteeksi pyytelevänä. Daily Mailin mukaan vaikuttaa kuitenkin siltä, ettei prinssi Andrew’ta ole potkaistu kokonaan hovista tai kuninkaallisesta perheestä, sillä perjantaina hän vietti aikaa kuningattaren seurassa.

Äiti ja poika kuvattiin perjantaiaamuna ensi kertaa yhdessä valtavan myrskyn jälkeen. Prinssi Andrew ja kuningatar Elisabet ikuistettiin valokuviin ratsastamassa Windsorin linnan mailla.

Prinssi Andrew (keskellä vasemmalla) ja kuningatar Elisabet (keskellä oikealla) ratsastivat yhdessä perjantaiaamuna.

Prinssi Andrew (keskellä vasemmalla) ja kuningatar Elisabet (keskellä oikealla) ratsastivat yhdessä perjantaiaamuna.

Tummaan, pitkään takkiin pukeutunut prinssi nousi mustan hevosen selkään ja huivipäinen 93-vuotias kuningatar ratsasti mustalla ponilla. Prinssi on tottunut ratsastamaan kuningattaren kanssa säännöllisesti eikä seksiskandaali saanut kaksikkoa luopumaan yhteisestä hetkestä.

Daily Mailin mukaan kuningatar ja prinssi nousivat ratsaille Windsorin linnan mailla vain 48 tuntia sen jälkeen, kun tieto Andrew’n hovin jättämisestä tuli julki ja vain tunteja sen jälkeen, kun Andrew perui viikonlopun suunnitelmansa.

Kuvituskuva

Prinssin oli määrä matkustaa tänä viikonloppuna Bahrainiin edustustehtäviin Pitch@Palace-järjestön tiimoilta. Prinssi ei aluksi peruuttanut edustusmatkaansa, vaikka ilmoitti astuvansa syrjään kaikista tehtävistään kruunun edustajana.

Daily Mailin mukaan lehti otti torstaina yhteyttä Buckinghamin palatsiin kertoakseen, että se aikoo paljastaa Andrew’n tulevan matkan julkisuudessa. Muutama tunti yhteydenoton jälkeen hovin sisäpiiri kertoi lehdelle Andrew’n päättäneen perua matkansa. Tietojen mukaan paine perua matka tuli kuninkaalliselta perheeltä.

Nyt Daily Mail kertoo, että erityisesti prinssi Charles on ollut tämän viikon kohusta raivoissaan. Tuleva kuningas on lehden mukaan ilmaissut selkeästi, ettei hän halua veljensä enää aiheuttavan lisää nöyryytystä hoville ja että tämän on jätettävä tehtävänsä.

Charles vierailee parhaillaan Uudessa-Seelanissa yhdessä puolisonsa, herttuatar Camillan kanssa. Daily Mailin mukaan Charles aikoo ottaa kuluneen viikon tapahtumat puheeksi veljensä kanssa heti, kun hän palaa matkaltaan. Lehti kertoo, että Charles on valmistautunut ”nuhtelemaan Andrew’ta hyvin vakavasti”.

Prinssi Andrew’n tukala tilanne sai alkunsa viime lauantaina BBC:llä esitetystä haastattelusta, jossa hän kommentoi ystävyyttään seksirikoksista syytetyn Jeffrey Epsteinin kanssa. Prinssi kiisti haastattelussa Virginia Giuffren syytökset, joiden mukaan hänet pakotettiin 17-vuotiaana harrastamaan kolmesti seksiä prinssin kanssa.

Prinssi kertoi BBC:llä, ettei hän muistanut edes tavanneensa Giuffrea 18 vuotta sitten. Andrew’n väitteet kohuhaastattelussa kyseenalaistettiin laajalti ja hän asettui nopeasti ikävään valoon.

Viikon edetessä Andrew suunnitteli uuden haastattelun antamista, mutta päätyi lopulta jättämään tehtävänsä hovissa.