Prinssi Andrew’n skandaalilla ravisuttavat seuraukset lapsiinsa: prinsessa Beatricen tulevaisuuden­suunnitelmat syöksyivät hetkessä epätietoisuuteen - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinssi Andrew’n skandaalilla ravisuttavat seuraukset lapsiinsa: prinsessa Beatricen tulevaisuuden­suunnitelmat syöksyivät hetkessä epätietoisuuteen

Kuvituskuva
Julkaistu: 21.11. 18:38

Prinssi Andrew’n skandaali ja hovista poistaminen vaikuttaa suoraan myös hänen tyttäriinsä.

Brittihovissa tapahtui ennennäkemätön käänne eilen keskiviikkona, kun kuningatar Elisabet II:n ja prinssi Philipin kolmas lapsi, Yorkin herttua Andrew astui sivuun velvollisuuksistaan Britannian hovin jäsenenä.

Päätöksen taustalla on kuukausia otsikoissa ollut seksiskandaali ja uutiset prinssin ystävyydestä seksuaalirikoksista syytettyyn Jeffrey Epsteiniin. Andrew’n yhteys alaikäisiin tyttöihin kohdistuneista seksuaalirikoksista syytettyä miljonääriä kohtaan selvisi elokuussa sen jälkeen, kun Epstein löydettiin kuolleena sellistään.

Tietojen mukaan Yorkin herttua mateli Elisabetin edessä anteeksi pyydellen kuningattaren järjestämässä hätäkokouksessa keskiviikkona. Hän kertoi olevansa pahoillaan kuninkaalliselle perheelle tuomastaan häpeästä.

– Anteeksi äiti, Mirror kertoo prinssin sopertaneen.

Kuvituskuva

The Telegraphin sisäpiirilähde paljasti vastoin aiempia väitteitä, ettei Andrew suinkaan anonut eroa itse, vaan lähtökäskyn antoi kuningatar Elisabet.

Brittimedia kertoo, että Andrew’n päätös tulee todennäköisesti vaikuttamaan myös hänen lapsiinsa. Andrew’lla ja hänen ex-vaimollaan Sarah Fergusonilla on kaksi tytärtä, prinsessat Beatrice ja Eugenie.

Prinssi Andrew’n skandaali vaikuttaa myös hänen tyttäriinsä Eugenieen (kesk) ja Beatriceen (vas).

Prinssi Andrew’n skandaali vaikuttaa myös hänen tyttäriinsä Eugenieen (kesk) ja Beatriceen (vas).

Prinsessa Beatrice kertoi vain muutama kuukausi sitten kihlautuneensa kiinteistöpohatta Edoardo Mapelli Mozzin kanssa.

BBC:n mukaan Mozzi on italialaisen aristokraattisuvun jälkeläinen, joka on luonut miljoonaomaisuuden kiinteistöbisneksessä. Mediayhtiön mukaan miehen ura on edennyt kiinteistöalalla raketin lailla. Hän oli välittänyt asuntoja jo sadoilla miljoonilla ollessaan vasta alle 30-vuotias.

Häiden on puhuttu olevan viimeiset spektaakkelimaiset kuninkaalliset häät pitkään aikaan ja niitä on epäilty vietettävän Windsorin kuninkaallisessa pikkukaupungissa Pyhän Yrjön kappelissa, kuten prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin sekä prinsessa Eugenien ja Jack Brooksbankin häät vuonna 2018.

Kuninkaallisasiantuntijoiden mukaan Andrew-isän aiheuttama skandaali saattaa vaikuttaa Beatricen ja Edoardon hääsuunnitelmiin. Todennäköisesti Beatrice saa huomattavasti pienemmät häät kuin sisarensa Eugenie viime vuonna.

Prinsessa Beatrice avioituu Edoardo Mozzin kanssa ensi vuonna.

Prinsessa Beatrice avioituu Edoardo Mozzin kanssa ensi vuonna.

Mirrorin haastattelema asiantuntija pitää todennäköisenä, että häitä tanssittaisiin yksityisesti ulkomailla, esimerkiksi Mozzin kotimaassa Italiassa.

Andrew’n jättäessä hovin hän menettää myös lähes 300 000 euron vuosittaiset ansionsa, jotka tulevat pääosin veronmaksajilta. Tilipussin keventyminen ei todennäköisesti ole mieluinen uutinen prinssille, joka on tottunut ylelliseen elämäntyyliin.

Prinssi matkustelee paljon ympäri maailmaa, ja varsinkin takavuosina prinssi nautti edustustehtävien ohella myös luksusmatkoista, joiden aikana hän nautiskeli golfaamisesta ja laskettelemisesta. Expressenin haastatteleman kuninkaallisasiantuntijan mukaan on melko epäselvää, millä prinssi on maksanut vuosien ajan ylellisen elämäntyylinsä aiheuttamat kulut.

Andrew omistaa muun muassa 13 miljoonaan punnan arvoisen huvilan Sveitsissä lähellä laskettelukeskusta sekä 30 huoneen kokoisen asunnon Windsorin tiluksilla. Prinssi omistaa Sveitsissä sijaitsevan lasketteluhuvilansa yhdessä ex-vaimonsa kanssa.