Totuus prinssi Andrew’n eroskandaalista julki: kuningatar Elisabet teki kaikessa hiljaisuudessa ratkaisun suosikkipoikansa kohtalosta - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Totuus prinssi Andrew’n eroskandaalista julki: kuningatar Elisabet teki kaikessa hiljaisuudessa ratkaisun suosikkipoikansa kohtalosta

Kuningatar Elisabet antoi pojalleen käskyn jättää hovin.

Kuningatar Elisabet antoi pojalleen käskyn jättää hovin.

Julkaistu: 21.11. 13:45

Kuningatar Elisabet joutui tekemään skandaalin keskellä vaikean päätöksen.

Britanniaa ravistelivat keskiviikkoiltana shokkiuutiset, kun kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin kolmas lapsi, prinssi Andrew kertoi astuvansa syrjään kaikista tehtävistään hovissa.

Päätöksen taustalla on kuukausia otsikoissa ollut seksiskandaali ja uutiset prinssin ystävyydestä seksirikoksista syytettyyn Jeffrey Epsteiniin.

The Telegraphin sisäpiirilähde paljasti vastoin aiempia väitteitä, ettei Andrew suinkaan anonut eroa itse, vaan lähtökäskyn antoi kuningatar Elisabet.

Päätöksestä tekee erityisen yllättävän myös se, että Andrew’ta on vuosien varrella pidetty Elisabetin lempilapsena.

Kuningatar antoi anteeksipyytelevälle pojalleen käskyn jättää hovin.

Kuningatar antoi anteeksipyytelevälle pojalleen käskyn jättää hovin.

Tietojen mukaan Yorkin herttua mateli Elisabetin edessä anteeksi pyydellen kuningattaren järjestämässä hätäkokouksessa keskiviikkona. Hän kertoi olevansa pahoillaan kuninkaalliselle perheelle tuomastaan häpeästä.

– Anteeksi äiti, Mirror kertoo prinssin sopertaneen.

Mirrorin mukaan kuningatar konsultoi myös prinssi Charlesia konsultoitiin ennennäkemättömästä hätäratkaisusta. Walesin prinssi oli samaa mieltä siitä, että sivuun astuminen oli ainut oikea vaihtoehto Andrew’n lauantaina antaman katastrofaalisen tv-haastattelun jälkeen.

The Sun -lehden väitteiden mukaan Charles olisi ollut jopa painostamassa kuningatarta päätöksessään siirtää Andrew hovista sivuun.

Andrew’n jättäessä hovin hän menettää myös lähes 300 000 euron vuosittaiset ansionsa, jotka tulevat pääosin veronmaksajilta. Tilipussin keventyminen ei todennäköisesti ole mieluinen uutinen prinssille, joka on tottunut ylelliseen elämäntyyliin.

Andrew’ta on pidetty vuosien varrella Elisabetin lempilapsena.

Andrew’ta on pidetty vuosien varrella Elisabetin lempilapsena.

Prinssi matkustelee paljon ympäri maailmaa, ja varsinkin takavuosina prinssi nautti edustustehtävien ohella myös luksusmatkoista, joiden aikana hän nautiskeli golfaamisesta ja laskettelemisesta. Expressenin haastatteleman kuninkaallisasiantuntijan mukaan on melko epäselvää, millä prinssi on maksanut vuosien ajan ylellisen elämäntyylinsä aiheuttamat kulut.

Andrew omistaa muun muassa 13 miljoonaan punnan arvoisen huvilan Sveitsissä lähellä laskettelukeskusta sekä 30 huoneen kokoisen asunnon Windsorin tiluksilla. Prinssi omistaa Sveitsissä sijaitsevan lasketteluhuvilansa yhdessä ex-vaimonsa Sarah Fergusonin kanssa.