Hovin sisäpiiri paljastaa, mitä tapahtui prinssi Andrew’lle shokkipäätöksen jälkeen – kuningatar tapasi poikansa, jolla oli vain yksi asia sanottavanaan - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Hovin sisäpiiri paljastaa, mitä tapahtui prinssi Andrew’lle shokkipäätöksen jälkeen – kuningatar tapasi poikansa, jolla oli vain yksi asia sanottavanaan

Kuningatar Elisabet on päättänyt siirtää prinssi Andrew’n syrjään hovista ja jäädyttää hänen vuosiansionsa.

Kuningatar Elisabet on päättänyt siirtää prinssi Andrew’n syrjään hovista ja jäädyttää hänen vuosiansionsa.

Julkaistu: 21.11. 11:28

Hovin sisäpiirilähteet ovat paljastaneet brittimedialle lisätietoja Andrew’n toimista uutisten jälkeen.

Brittihovissa tapahtui ennennäkemätön käänne eilen keskiviikkona, kun kuningatar Elisabet II:n ja prinssi Philipin kolmas lapsi, Yorkin herttua Andrew astui sivuun velvollisuuksistaan Britannian hovin jäsenenä.

Päätöksen taustalla on kuukausia otsikoissa ollut seksiskandaali ja uutiset prinssin ystävyydestä seksuaalirikoksista syytettyyn Jeffrey Epsteiniin.

The Telegraphin ja Mirrorin haastattelemat sisäpiirilähteet kertovat nyt lisätietoja tapahtumista kohu-uutisen jälkeen. Lehtien mukaan Andrew ei suinkaan olisi anonut eroa itse, vaan Elisabet olisi antanut Andrew’lle käskyn jättää hovin.

Tapaamisessa Andrew esitti myös suorastaan anelevan anteeksipyynnön kuningattarelle kuninkaalliselle perheelle tuomastaan häpeästä.

– Anteeksi äiti, Mirror kertoo prinssin sopertaneen.

Hovista taasen vahvistettiin Yorkin herttuan vannoneen, ettei palaa julkisuuteen ennen Epsteinin tapaus on selvitetty tai hän on onnistunut puhdistamaan maineensa.

– Siihen saattaa kulua huomattavan kauan, sisäpiiristä pohdittiin.

Kuningatar tapasi poikansa kohun

Kuningatar tapasi poikansa kohun

Mirror paljastaa, että myös prinssi Charlesia konsultoitiin ennennäkemättömästä hätäratkaisusta. Walesin prinssi oli samaa mieltä siitä, että sivuun astuminen oli ainut oikea vaihtoehto Andrew’n lauantaina antaman katastrofaalisen tv-haastattelun jälkeen. The Sun -lehden väitteiden mukaan Charles olisi ollut jopa painostamassa kuningatarta päätöksessään siirtää Andrew hovista sivuun.

Prinssi Andrew’n BBC:lle antamaa haastattelua on arvosteltu paitsi median, myös kehonkielen asiantuntijoiden toimesta. Kehonkielen asiantuntijat kuvailivat prinssin käytöstä vältteleväksi ja petolliseksi. Myös sosiaalisessa mediassa haastattelua ja sen sisältöä kritisoitiin estoitta.

Andrew’n jättäessä hovin hän menettää myös lähes 300 000 euron vuosittaiset ansionsa, jotka tulevat pääosin veronmaksajilta. Tilipussin keventyminen ei todennäköisesti ole mieluinen uutinen prinssille, joka on tottunut ylelliseen elämäntyyliin.

Andrew matkustelee paljon ympäri maailmaa, ja varsinkin takavuosina prinssi nautti edustustehtävien ohella myös luksusmatkoista, joiden aikana hän nautiskeli golfaamisesta ja laskettelemisesta.

Andrew omistaa muun muassa 13 miljoonaan punnan arvoisen huvilan Sveitsissä lähellä laskettelukeskusta sekä 30 huoneen kokoisen asunnon Windsorin tiluksilla. Prinssi omistaa Sveitsissä sijaitsevan lasketteluhuvilansa yhdessä ex-vaimonsa Sarah Fergusonin kanssa.

Kuvituskuva

Expressenin haastatteleman kuninkaallisasiantuntijan mukaan on melko epäselvää, millä prinssi on maksanut vuosien ajan ylellisen elämäntyylinsä aiheuttamat kulut.

– Se on mysteeri, miten hän elää ja miten hän sen rahoittaa, kuninkaallisasiantuntija David McClure totesi lehdelle.

– Andrew’n tilanne nostaa esiin isomman ongelman eli sen, ettei keski-ikäistyvillä kuninkaallisilla ole merkityksellisiä työtehtäviä.