Lue sanasta sanaan tiedote Prinssi Andrew’n skandaalin yllätys­käänteestä - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Lue sanasta sanaan tiedote Prinssi Andrew’n skandaalin yllätys­käänteestä

Prinssi Andrew tiedotti astuvansa sivuun velvollisuuksistaan hovin jäsenenä.

Prinssi Andrew tiedotti astuvansa sivuun velvollisuuksistaan hovin jäsenenä.

Julkaistu: 20.11. 22:30

Prinssi Andrew tiedotti astuvansa sivuun kaikista velvollisuuksistaan hovin jäsenenä Jeffrey Epsteiniin liittyvän skandaalin vuoksi.

Britannian hovissa koettiin historiallinen hetki keskiviikkona 20.11.2019. Prinssi Andrew tiedotti astuvansa sivuun velvollisuuksistaan hovin jäsenenä. Hän on on Britannian kuningattaren Elisabet II:n ja prinssi Philipin kolmas lapsi ja toinen poika

Tiedotteesta käy ilmi, että hän astuu sivuun Jeffrey Epsteiniin liittyvän seksirikosskandaalin vuoksi.

Näin hän kertoi tiedotteessaan.

Hänen kuninkaallisen korkeutensa, Yorkin herttuan tiedonanto

Minulle on käynyt selväksi viime päivien aikana, että aikaisempi yhteyteni Jeffrey Epsteinin kanssa on aiheuttanut merkittävän häiriön perheeni tehtävälle ja sille arvokkaalle työlle, jota perhe tekee monissa hyväntekeväisyysorganisaatioissa, joita myös minulla on ollut ilo tukea.

Siksi olen pyytänyt Hänen Majesteetiltaan lupaa astua syrjään kaikista hovin julkisista tehtävistä ja olen saanut Hänen Majesteettinsa suostumuksen.

Kadun yhä yksiselitteisesti sitä, että tein ajattelemattomasti yhteistyötä Jeffrey Epsteinin kanssa. Hänen itsemurhansa jätti monta vastaamatonta kysymystä, varsinkin hänen uhreilleen ja ymmärrän kaikkia, joita nämä teot ovat koskettaneet ja jotka vaativat teoille jonkinlaista ratkaisua. Voin vain toivoa, että he kykenevät, ajan myötä, alkaa rakentamaan elämäänsä uudelleen. Haluan tietenkin auttaa oikeuden toteutumista ja viranomaisten tutkintaa kaikin asianmukaisin tavoin, niin vaadittaessa.

Keskiviikkona 20 marraskuuta 2019

Prinssi Andrew’n yhteys alaikäisiin tyttöihin kohdistuneista seksuaalirikoksista syytettyä miljonääriä kohtaan selvisi elokuussa sen jälkeen, kun Epstein löydettiin kuolleena sellistään. Epsteinin kuoleman jälkeen löytyi hänen ”pieni musta kirjansa”, jossa oli yhteystietoja lukuisille tunnetuille henkilöille.

Kirjan sivuilta löytyi peräti 16 yhteystietoa prinssi Andrew’lle. Niihin kuuluivat henkilökohtaisen kännykkänumeron lisäksi muun muassa suorat numerot Balmoralin ja Sandringhamin linnoihin.