Kuningatar Elisabet, 93, ja prinssi Philip, 98, viettävät 72. hääpäiväänsä kaukana toisistaan – prinssi eristäytyi maaseudulle - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Kuningatar Elisabet, 93, ja prinssi Philip, 98, viettävät 72. hääpäiväänsä kaukana toisistaan – prinssi eristäytyi maaseudulle

98-vuotiaan prinssi Philipin päivät kuluvat tietojen mukaan nykyään lukien ja oleskellen.

98-vuotiaan prinssi Philipin päivät kuluvat tietojen mukaan nykyään lukien ja oleskellen.

Julkaistu: 20.11. 15:50

Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip menivät naimisiin päivälleen 72 vuotta sitten.

Britannian kuningatar Elisabet, 93, ja hänen puolisonsa prinssi Philip, 98, viettävät keskiviikkona hääpäiväänsä. Pari vihittiin Lontoossa, Westminster Abbeyssa 20. marraskuuta 1947. Tuolloin Elisabet oli vielä prinsessa ja hänen isänsä Yrjö VI johti Britanniaa ja Kansainyhteisöä.

Prinsessa Elizabethin ja Philip Mountbattenin häät olivat suuri spektaakkeli, joihin osallistui valtionpäämiehiä ja kuninkaallisia joka puolelta maailmaa. Nyt juhlasta on kuulunut mykistävät 72 vuotta.

Buckinghamin palatsi julkaisi kuningattaren hääpäivän kunniaksi tilillään onnittelut huimasta avioliitosta ja kuvan Elisabetin hääpäivältä.

Brittilehdet kertovat, että kuningatar Elisabet ja prinssi Philip eivät suinkaan juhli hääpäivää yhdessä, vaan viettävät sen kaukana toisistaan. Prinssi Philipiä ei ole juuri nähty julkisuudessa ja hän onkin elellyt rauhassa kaukana parrasvaloista.

Expressin mukaan prinssi Philip on viettänyt jo pidempään aikaa Sandringhamin kartanossa, Norfolkissa, ja pysyttelee siellä myös hääpäivänsä ajan. Kuningatar Elisabet sen sijaan hoitaa tehtäviään Lontoossa. Pari kuitenkin juttelee puhelimessa päivittäin ja vaihtaa kuulumisia.

Expressin mukaan prinssi Philip ei ole voinut viime aikoina niin hyvin kuin yleensä. Hänen kerrotaan kärsineen huterasta ja väsyneestä olosta.

– Hän on viettänyt hiljaiseloa Sandringhamissa, missä hän käyttää suurimman osan ajastaan lukien ja oleskellen, hovin sisäpiirin lähde kertoo Expressin mukaan.

– Aivan viime aikoihin asti hän on ollut hyvin aktiivinen – ajanut hevoskärryillä, kalastanut Balmoralissa ja ajanut ympäri tiluksia. Vaikka hän ei enää aja yleisillä teillä tammikuisesta kolaristaan johtuen.

Onnellinen hääpari marraskuussa 1947.

Onnellinen hääpari marraskuussa 1947.

Buckinghamin palatsi ei kommentoinut prinssin terveydentilaa.

Vaikka Sandringhamin kartanossa oleskelu on eläkkeelle jääneen Philipin mieleen, tarkoittaa se samalla sitä, että kuningatar Elisabet joutuu viettämään paljon aikaa yksin.

– Surullinen todellisuus on, että kuningatar on yhä eristyneempi. He tekevät molemmat uskomattoman henkilökohtaisen uhrauksen maan hyväksi.

Kuningatar Elisabet on hallinnut Britanniaa jo 67 vuotta. Hän on omistanut koko elämänsä maansa edun ajamiselle, vaikka hänestä ei alun perin pitänyt edes tulla kuningatarta. Prinssi Philip edusti vuosien ajan tunnollisesti puolisonsa rinnalla, kunnes jäi eläkkeelle vuonna 2017.

Kuvituskuva