Tukijat hylkäävät seksiskandaalissa ryvettyneen prinssi Andrew’n – nyt julkisuuteen putkahti myös törkeä möläytys: ”Kamalampi kuin kukaan osaa kuvitella” - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Tukijat hylkäävät seksiskandaalissa ryvettyneen prinssi Andrew’n – nyt julkisuuteen putkahti myös törkeä möläytys: ”Kamalampi kuin kukaan osaa kuvitella”

Julkaistu: 20.11.2019 9:45

Andrew’n vetämien hankkeiden kaupalliset tukijat tekevät pesäeroa kohussa ryvettyneeseen kuninkaalliseen. Samaan aikaan julkisuuteen putkahti prinssin rasistiset puheet diplomaatti-illallisella.

Prinssi Andrew ajautui valtavan kohun silmään, kun lauantaina BBC:llä esitettiin harvinainen televisiohaastattelu, jossa Yorkin herttua kertoi suhteestaan ihmiskaupasta syytettyyn, edesmenneeseen miljonääriin Jeffrey Epsteiniin.

Andrew’n tv-esiintymistä on kuvailtu katastrofiksi.

Prinssin ympärillä vellova negatiivinen julkisuus, ja epäilyt seksin harrastamisesta alaikäisen tytön kanssa on saanut tukijat vetämään rahansa pois Andrew’n vetämiltä hankkeilta. Puhutaan useista miljoonista punnista.

Advertising Week Europe, joka on tukenut prinssin perustamaa Pitch@Palace-start-up-projektia on viimeisin yritys, joka on lopettanut yhteistyön kuninkaallisen kanssa.

– Vaikka tukemme yrityksille on edelleen vahva, vahvistamme, että Pitch@Palacea ei pidetä osana ensi vuoden tapahtumaa, Advertising Week tiedottaa.

Andrew’n Pitch@Palace-projekti tarjoaa yrityksille alustan vauhdittamaan bisneksiään.

Pitch@Palacen verkkosivuilta on poistunut 35 merkittävää tukijaa ja viisi isoa yritystä. Näiden joukossa ovat Advertising Weekin lisäksi tilitoimistojätti KPMG, vakuutusyhtiö Aon, pankki- ja finanssipalveluja tarjoava Standard Chartered ja markkinointifirma Gravity Road. Kaikki ilmoittavat, että he eivät tee enää yhteistyötä Andrew’n projektin kanssa.

Andrew’n start-up-projekti saattaa menettää lisää tukijoitaan lähitulevaisuudessa. The Daily Mail kertoo, että jopa 189 hyväntekeväisyysjärjestöä ja yritystä harkitsee vetäytyvänsä Pitch@Palacesta.

Kaikkien sopimusten hinta ei ole tiedossa, mutta KPMG:n tiedetään katkaisseen 100 000 punnan arvoisen tukensa.

Yritysten lisäksi kaksi australialaista opinahjoa, Bondin ja Queenslandin yliopistot, ovat lopettaneet yhteistyön prinssin kanssa.

”Uskomattoman rasistinen kommentti”

Andrew kertoi rasistiseja vitsejä arabeista Saudi-Arabian kuninkaalliselle perheelle tarjotulla diplomaatti-illallisella, Buckinghamin palatsin entinen turvallisuuspäällikkö kertoo The Daily Mailin mukaan.

Entinen hallituksen jäsen Jacqui Smith puolestaan kuvaili prinssin möläytyksiä ”aivan uskomattomiksi”.

Hänen mukaansa Andrew kertoili useita vitsejä illallista edeltäneessä cocktailtilaisuudessa. Prinssi itse piti niitä huvittavina, mutta muut jäivät kuuntelemaan hänen tarinoitaan suu ammollaan, Smith kuvailee.

Smith ei suostunut toistamaan vitsejä, mutta vahvisti, että yksi niistä liittyi kameleihin, ja ”se on kamalampi kuin kukaan osaa kuvitella”.