Prinssi Andrew luuli, että kohuhaastattelu oli todellinen nappisuoritus – toimittaja paljastaa nyt, mitä tapahtui kameroiden sammuttua

Prinssi Andrew’ta haastatellut Emily Maitlis kertoi yksityiskohtia kohuun johtaneesta tapaamisestaan prinssin kanssa The Times -lehdessä.

18.11.2019 19:48

Viime lauantaina BBC:llä esitettiin harvinainen televisiohaastattelu, jossa prinssi Andrew kertoi suhteestaan Jeffrey Epsteiniin. Sittemmin kyseistä haastattelua on kuvailtu mediassa varsin värikkäin sanoin ja prinssin esiintymistä on verrattu muun muassa auto-onnettomuuteen, katastrofiin sekä juoksuhiekkaan uppoamiseksi.

  • Voit katsoa otteita prinssi Andrew’n tuoreesta haastattelusta artikkelin alussa olevalta videolta.

Vaikka haastattelu on herättänyt suurta kuohuntaa Britanniassa, on Prinssi Andrew itse kuitenkin verrattain tyytyväinen omaan esiintymiseensä televisiossa, kertoo The Sun.

Lehden mukaan prinssi olisi kuvaillut haastatteluaan menestykseksi ja hehkuttanut onnistumistaan jopa itse kuningattarelle heidän saapuessaan yhdessä Windsorissa sijaitsevaan kirkkoon sunnuntaina.

– Hän meni kirkkoon yhdessä kuningattaren kanssa ja hänen kerrottiin toteavan, että haastattelu oli valtava menestys. Hän kokee tehneensä oikein ja haudanneensa kaiken kritiikin. Hän hymyili ja vaikutti onnelliselta, lähteet kertovat brittimedialle.

Prinssi Andrew itse kutsui BBC:lle antamaansa haastattelua menestykseksi.

Mirrorin lähteiden mukaan kuningatar oli itse antanut luvan kuvata haastattelu Buckinghamin palatsissa, mutta hän ei kuitenkaan saanut nähdä lopputulosta ennen sen esittämistä.

Miljoonat katsojat näkivätkin prinssin tv-esiintymisen, jossa häneltä tiedusteltiin mahdollisesta seksistä alaikäisen tytön kanssa ja suhteestaan Epsteiniin, joka teki itsemurhan tutkintavankeudessa.

Yli 40 minuuttia kestäneessä haastattelussa prinssi Andrew keskusteli toimittaja Emily Maitlisin kanssa yhteyksistään Epsteiniin ja kiisti jyrkästi väitteet siitä, että olisi harrastanut seksiä teinitytön kanssa 18 vuotta sitten. Virginia Giuffre, 35, on väittänyt useaan otteeseen, että hänet pakotettiin 17-vuotiaana harrastamaan kolme kertaa seksiä prinssin kanssa.

Toimittaja Emily Maitlis haastatteli prinssi Andrew’ta viime lauantaina.

Prinssin puheita on sittemmin ruodittu niin brittimediassa kuin ympäri maailmaakin. Kohun seurauksena myös haastattelijana toiminut Maitlis on nyt avannut sanaisen arkkunsa ja paljastanut medialle yksityiskohtia kohtaamisestaan prinssin kanssa. Nainen kirjoitti aiheesta The Times -lehden kolumnissaan.

Maitlis kertoi kirjoituksessaan prinssi Andrew’n saattaneen hänet ulos Buckinghamin palatsista, missä haastattelu nauhoitettiin. Matkallaan he pysähtyivät katsomaan prinssi Albertia muistuttavaa patsasta. Samalla prinssi kutsui Maitlisin uudestaan vierailulle palatsiin.

– Kun tulet seuraavan kerran, voimme puhua Pitch at Palacesta, Andrew totesi Maitlisille viitaten perustamaansa hankkeeseen, jonka tarkoituksena on tukea uusia yrityksiä.

Maitlis paljasti The Times -lehden kirjoituksessaan yksityiskohtia tapaamisestaan prinssin kanssa.

Nainen totesi kuitenkin olevansa skeptinen sen suhteen, että uutta kutsua Buckinghamin palatsiin hänelle tulevaisuudessa esitettäisiin.

– Minun tuskin kannattaa päivystää puhelimeni vierellä, hän pohti kirjoituksessaan.

Prinssi Andrew’n antamaa haastattelua on arvosteltu paitsi median, myös kehonkielen asiantuntijoiden toimesta. Kehonkielen asiantuntijat kuvailivat prinssin käytöstä vältteleväksi ja petolliseksi. Myös sosiaalisessa mediassa haastattelua ja sen sisältöä kritisoitiin estoitta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?