Prinssi Andrew’n haastattelusta nousi valtava myrsky – nyt julkisuuteen tihkuu toinen toistaan kyseenalaisempia kuvia ja videoita - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinssi Andrew’n haastattelusta nousi valtava myrsky – nyt julkisuuteen tihkuu toinen toistaan kyseenalaisempia kuvia ja videoita

Julkaistu: 18.11. 14:13

Viime lauantaina BBC:llä esitettiin sensaatiomainen televisiohaastattelu, jossa prinssi Andrew puhui yhteyksistään Jeffrey Epsteiniin ja kiisti jyrkästi väitteet siitä, että olisi harrastanut seksiä teini-ikäisen Virginia Giuffren kanssa 18 vuotta sitten.

Prinssi Andrew’n haastattelu on ollut pääuutinen kaikissa brittimedioissa. Andrew’n esiintymistä on kuvailtu värikkäin sanankääntein. Sitä on verrattu auto-onnettomuuteen, katastrofiin ja juoksuhiekkaan uppoamiseksi.

Virginia Giuffre, entiseltä nimeltään Virginia Roberts, on väittänyt oikeuden dokumenttien mukaan, että hänet pakotettiin 17-vuotiaana harrastamaan kolme kertaa seksiä prinssi Andrew’n kanssa.

Todistuksensa vakuudeksi Giuffre on kertonut myös tanssineensa vuolaasti hikoilleen Andrew’n kanssa yökerhossa.

– Hän oli todella huono tanssija ja hän hikoili valtavasti minun päälleni, Giuffre on kuvaillut.

BBC:n haastattelussa Andrew kumosi Giuffren väitteet vetoamalla erikoiseen sairauteen. Prinssi sanoi, että hän ei pystynyt tuolloin hikoilemaan lainkaan.

– Hikoilun kanssa on sellainen pieni ongelma, että minulla on erikoinen sairaus, että en voi hikoilla. Tai en pystynyt tuolloin hikoilemaan, koska kärsin sellaisesta, mitä voisi kuvailla adrenaliinin yliannostukseksi, jonka sain, kun minua päin ammuttiin Falklandin sodassa ja minä yksinkertaisesti... minun oli tuolloin käytännössä mahdotonta hikoilla, hän kertoo haastattelussa.

Andrew väitti haastattelussa myös, ettei ole ”bailuprinssi”, eikä muista tavanneensa Virginia Giuffrea.

Prinssistä löytyy kuitenkin valokuva, jossa näkyy, kuinka Andrew’n käsi on alaikäisen Giuffren lantiolla. Prinssi vahvisti nähneensä valokuvan ja sanoi, että on erittäin vaikea selvittää, onko se aito. Kyseessä on hänen mukaansa ”valokuva valokuvasta, joka on valokuvassa”.

– Minä olen kuvassa, mutta onko se minun käteni tai onko tuo se asento? Minulla ei yksinkertaisesti ole muistikuvaa siitä, että kuvaa olisi koskaan otettu.

Virginia Giuffre (tuolloin Roberts) oli 17-vuotias kuvan ottohetkellä.

Virginia Giuffre (tuolloin Roberts) oli 17-vuotias kuvan ottohetkellä.

Toinenkin väite, joka koski juhlien välttelyä, joutui outoon valoon, kun The Daily Mail julkaisi videon, jossa prinssi juhlii riehakkaasti nuoren naisen kanssa Saint-Tropezissa Ranskan Rivieralla vuonna 2008.

Vuotta aiemmin prinssi kuvattiin samanlaisissa olosuhteissa. Kuvassa Andrew juhlii seurapiirijulkkis Chris Von Aspenin kanssa, pitää kättä tämän vyötäröllä naisen nuollessa prinssin kasvoja, The Daily Mail huomauttaa.

Vastaavia kuvia Andrew’n menneisyydestä löytyy lukuisia. Hän on saanut muilta juhlijoilta jopa lempinimen Randy Andy.

Prinssi Charlesin entinen viestintäpäällikkö Dickie Arbiter kuvaili Andrew’n haastattelua kovin sanoin:

– Se oli kuin auto-onnettomuus. Ei, se oli rekkakolari!

Arbiter vaatii lausunnossaan, että Andrew’n pitäisi ottaa lomaa tehtävistään.

– Kuka hyväntekeväisyyden parissa työskentelevä haluaa tällaisen VIP-henkilön roikkumaan kintereillään? Arbiter kysyy.

Brittilehdet ovat uutisoineet, että jopa prinssi Charles on alkanut epäillä veljensä edustuskelpoisuutta.

Charlesin kerrotaan harkitsevan veljensä hyllyttämistä kuninkaallisista tehtävistä sen jälkeen kun hän joskus nousee valtaistuimelle.