Kuningatar teki ensimmäisen julkisen esiintymisensä poikansa kohuhaastattelun jälkeen – monarkin huulille ei noussut pieninkään hymy

Kohun keskellä oleva Britannian prinssi Andrew ei tuoreessa BBC:n haastattelussa kiistä suoraan väitettyä seksisuhdetta alaikäiseen tyttöön, vaan vetoaa muistamattomuuteen.

18.11.2019 9:01

Kuningatar Elisabet pysyi hyvin totisena esiintyessään ensimmäisen kerran julkisesti sen jälkeen, kun hänen poikansa, prinssi Andrew oli antanut pitkän haastattelun BBC:lle yhteyksistään seksuaalirikolliseen Jeffrey Epsteiniin.

Elisabet kuvattiin virka-autonsa takapenkillä matkalla sunnuntaikirkosta Windsoriin.

Normaalisti hymyilevä kuningatar käänsi jopa päänsä poispäin häntä tähdänneistä kameroista.

Miljoonat katsojat näkivät prinssi Andrew’n tv-esiintymisen, jossa häneltä tiedusteltiin mahdollisesta seksistä alaikäisen tytön kanssa ja suhteestaan Jeffrey Epsteiniin, joka teki itsemurhan tutkintavankeudessa.

Prinssin tv-esiintymistä on kuvailtu värikkäin sanoin brittimediassa. Sitä on verrattu auto-onnettomuuteen, katastrofiin ja juoksuhiekkaan uppoamiseksi.

 

Mirrorin lähteiden mukaan kuningatar oli itse antanut luvan kuvata haastattelu Buckinghamin palatsissa, mutta hän ei kuitenkaan saanut nähdä lopputulosta ennen sen esittämistä.

Palatsin entinen tiedotuspäällikkö Dickie Arbiter kuvaili haastattelua sietämättömäksi ja totesi, ettei Andrew todellakaan tehnyt palvelusta itselleen.

– Jos Andrew luulee vetäneensä selkeät rajat itsensä ja Epsteinin välille, niin hän on aivan pihalla. Kuka ikinä neuvoikaan häntä antamaan haastattelun, mokasi pahasti.

Virginia Giuffre, entiseltä nimeltään Virginia Roberts, on väittänyt oikeuden dokumenttien mukaan, että hänet pakotettiin 17-vuotiaana harrastamaan kolme kertaa seksiä prinssi Andrew’n kanssa. Giuffren mukaan yksi kerroista tapahtui 10. maaliskuuta 2001 Lontoossa – kaksikon juhlittua sitä ennen yökerhossa.

Prinssi kertoi haastattelussa, että hän oli tuolloin kotona lastensa kanssa Pizza Express -juhlien jälkeen, eikä voinut olla paikalla. Hän perusteli myös lääketieteellisesti sitä, kuinka hän ei voinut olla kyseinen henkilö.

Giuffren väitteen mukaan he olisivat tanssineet yhdessä yökerhossa ja prinssi Andrew olisi hikoillut todella paljon häntä vasten.

– Hän oli todella huono tanssija ja hän hikoili valtavasti minun päälleni. Muistan ajatelleeni, että ”yäk, tarvitsen suihkun, koska tämä on ällöttävää”, Giuffre kuvaili NBC:n haastattelussa syyskuussa.

Prinssi Andrew

Tuoreessa haastattelussa Andrew kuitenkin kertoo, että hän ei pystynyt tuolloin lainkaan hikoilemaan.

– Hikoilun kanssa on sellainen pieni ongelma, että minulla on erikoinen sairaus, että en voi hikoilla. Tai en pystynyt tuolloin hikoilemaan, koska kärsin sellaisesta, mitä voisi kuvailla adrenaliinin yliannostukseksi, jonka sain, kun minua päin ammuttiin Falklandin sodassa ja minä yksinkertaisesti... minun oli tuolloin käytännössä mahdotonta hikoilla, hän kertoo haastattelussa.

BBC:n toimittaja kysyi haastattelussa prinssiltä suoraan Giuffren väitteistä.

– En muista, että olisin koskaan tavannut tätä naista, prinssi vastasi ottamatta kantaa myöskään yhteiskuvaan.

BBC:n kuninkaallisasiantuntija Jonny Dymond huomauttaa, ettei prinssi antanut monien odottamaan suoraa kieltävää vastausta siihen, harrastiko hän Giuffren kanssa seksiä. Dymondin mielestä prinssi vaikutti haastattelussa osin epäröivältä ja hämmentyneeltä.

– Se on outoa, koska palatsi on vuosien ajan ilmaissut suoraviivaisen kiellon siitä, että prinssillä olisi ollut mitään suhdetta tai seksuaalista yhteyttä Giuffren kanssa. Nyt prinssi sanoo, että hän ei muista naista.

Jeffrey Epstein

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?