Prinssi Andrew kiistää harrastaneensa seksiä teinitytön kanssa – sanoo olleensa kotona Pizza Express -juhlien jälkeen: ”Muistan sen omituisen selkeästi” - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinssi Andrew kiistää harrastaneensa seksiä teinitytön kanssa – sanoo olleensa kotona Pizza Express -juhlien jälkeen: ”Muistan sen omituisen selkeästi”

Prinssi Andrew antoi tunnin mittaisen haastattelun BBC:lle.

Prinssi Andrew antoi tunnin mittaisen haastattelun BBC:lle.

Julkaistu: 17.11. 1:20

Prinssi puhui haastattelussa yhteyksistään liikemies Jeffrey Epsteiniin.

Britannian kuningattaren Elisabet II:n poika prinssi Andrew, 59, vakuutti BBC:n sensaatiomaisessa televisiohaastattelussa, ettei hän voinut harrastaa seksiä teinitytön kanssa 18 vuotta sitten.

Virginia Giuffre, entiseltä nimeltään Virginia Roberts, on väittänyt oikeuden dokumenttien mukaan, että hänet pakotettiin 17-vuotiaana harrastamaan kolme kertaa seksiä prinssi Andrew’n kanssa.

Giuffren mukaan yksi kerroista tapahtui 10. maaliskuuta 2001 Lontoossa – kaksikon juhlittua sitä ennen yökerhossa. Haastattelussa prinssi sanoi olleensa tuolloin kotona lastensa kanssa.

Andrew kertoi vieneensä tyttärensä prinsessa Beatricen juhliin Wokingissa sijaitsevaan Pizza Express -ravintolaan noin kello 16 tai 17. Hän korosti olevansa täysin varma ajankohdasta.

– Koska meneminen Pizza Expressiin Wokingiin on minulle niin epätavallinen asia, erittäin epätavallinen. En ole koskaan ollut... olen ollut Wokingissa vain pari kertaa ja muistan sen omituisen selkeästi.

– Minulla ei ole minkäänlaista muistikuvaa siitä, että olisin koskaan tavannut tätä naista.

Todistusaineistossa on valokuva, jossa näkyy, kuinka Andrew’n käsi on alaikäisen Giuffren lantiolla. Prinssi vahvisti nähneensä valokuvan ja sanoi, että on erittäin vaikea selvittää, onko se aito. Kyseessä on ”valokuva valokuvasta, joka on valokuvassa”.

– Minä olen kuvassa, mutta onko se minun käteni tai onko tuo se asento? Minulla ei yksinkertaisesti ole muistikuvaa siitä, että kuvaa olisi koskaan otettu.

Torstaina Buckinghamin palatsissa nauhoitetussa haastattelussa toimittaja grillasi prinssiä tämän yhteyksistä itsemurhan aiemmin tänä vuonna tehneeseen liikemies Jeffrey Epsteiniin. Epsteiniä syytettiin useista seksuaalirikoksista, ja kaksikon tiedettiin olleen ystäviä vuodesta 1999 lähtien.

Prinssi myönsi vierailleensa Epsteinin yksityisellä saarella ja matkustaneensa tämän yksityiskoneella. Saarella hän ei kuitenkaan nähnyt mitään epäilyttävää.

Epsteiniä syytettiin alaikäisten seksikaupasta ja salaliitosta seksikaupan pyörittämiseksi. Syyttäjien mukaan liikemies houkutteli alaikäisiä tyttöjä vierailemaan hänen luonaan.

Vuonna 2010 Andrew vieraili Epsteinin huvilalla New Yorkissa tämän vapauduttua vankilasta. Hänen tarkoituksenaan oli kertoa Epsteinille, että tuomion takia heidän ei pitäisi näyttäytyä yhdessä.

Prinssi vietti kuitenkin huvilalla useamman päivän ja oli mukana illalliskutsuilla, koska se oli kätevä yöpymispaikka.

– Jälkikäteen ajateltuna se oli ehdottomasti väärin tehty.

Kuvituskuva

Kahden lapsen isä Andrew arvioi, ettei kohu ole tahrannut maan hallitsijan mainetta.

– En usko, että se on ollut lainkaan vahingollinen kuningattarelle, se on ollut minulle. Kuvailisin, että se on aiheuttanut jatkuvaa kipua (ydin)perheelle.

Andrew sanoi, että hänestä tuntui oikealta vastata väitteisiin julkisesti.

– Se on ollut minulle lähes mielenterveydellinen asia siinä mielessä, että se on kalvanut mieltäni monen vuoden ajan.