Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin yllätyspäätökselle varmistus: viettävät joulun kaukana kuningattaresta – luvassa hyvin erilainen juhla - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin yllätyspäätökselle varmistus: viettävät joulun kaukana kuningattaresta – luvassa hyvin erilainen juhla

Kuvituskuva
Julkaistu: 13.11. 22:09

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan matkustavat jouluksi Kaliforniaan.

Britanniassa on viime päivinä huhuttu, että prinssi Harry ja herttuatar Meghan jättäisivät tänä vuonna poikkeuksellisesti hovin joulujuhlallisuudet väliin. Brittilehdet ovat uutisoineet, että Sussexin herttuapari jättäisi väliin kuningatar Elisabetin järjestämät jouluperinteet ja suuntaisi jouluksi Yhdysvaltoihin yhdessä pienen Archie-poikansa kanssa.

Nyt pari on useiden lehtien mukaan vahvistanut jättävänsä väliin kuningattaren jouluperinteet Sandringhamin kartanossa. Muun muassa Sky News ja The Mirror uutisoivat, että pari suuntaa sen sijaan herttuatar Meghanin äidin luo Kaliforniaan.

Hovin edustajan mukaan pari matkaa pian Yhdysvaltoihin ja odottaa innolla pääsevänsä viettämään aikaa perheensä kanssa.

– Koska he ovat viettäneet kaksi viimeistä joulua Sandringhamissa, heidän korkeutensa tulevat viettämään loman tänä vuonna tuoreena perheenä herttuattaren äidin Doria Raglandin luona, hovi tiedottaa The Mirrorin mukaan.

– Tämä päätös on linjassa kuninkaallisen perheen jäsenten aiempien päätösten kanssa ja heillä on hänen majesteettiinsa kuningattaren tuki, hovin edustaja jatkaa.

The Mirror kertoo, että viime viikon Remembrance Sundayn juhlallisuudet ovat Sussexin herttuaparin viimeinen edustustilaisuus vähään aikaan, sillä he haluavat keskittyä viettämään joulunajan perheen parissa. Yhdysvalloissa juhlitaan pian myös kiitospäivää.

Hovi ei paljasta toistaiseksi, milloin Meghan, Harry ja Archie matkustavat Yhdysvaltoihin.

– Turvallisuussyistä emme tällä hetkellä paljasta lisätietoja heidän aikatauluistaan, hovin edustaja toteaa.

Kuvituskuva

Joulu on perinteisesti ollut tärkeä juhla kuningasperheelle, ja erityisesti Elisabet on noudattanut perinteitään uskollisesti vuosikymmenten ajan. Harryn ja Meghanin päätös onkin ehtinyt jo herättää hämmästystä Britanniassa.

Päätöksen taustalla kerrotaan olevan herttuaparin ”tarve saada ladata akkujaan” rankan vuoden jälkeen. Herttuaparin huhutaan myös tarvitsevan aikaa, jotta he voivat suunnitella rauhassa seuraavan vuoden aikatauluja ja suunnitelmia.

– Joulu Sandringhamissa voi olla aika stressaavakin, joten ehkä he eivät halua viedä Archieta sinne niin nuorella iällä, kuninkaallisasiantuntija Ingrid Seward kommentoi aiemmin Daily Mailille.

Joulu Kalifornian auringon alla tulee varmasti olemaan hyvin erilainen kuin mihin prinssi Harry on tottunut brittihovissa. Kuninkaallisten perinteiden rytmittävät joulupyhät ovat Britanniassa joka vuosi tarkoin seurattu tapahtuma, josta uutisoidaan maan lehdissä. Kuninkaallisen perheen jäsenet ovat muun maussa näyttäytyneet joulukirkossa ja osallistuneet kuningattaren juhla-aterialle.