Brittihovissa kuohuu: Harryn ja Meghanin huhutaan ilmoittaneen jo kuningattarelle yllätyspäätöksestään lähteä jouluksi Yhdysvaltoihin - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Brittihovissa kuohuu: Harryn ja Meghanin huhutaan ilmoittaneen jo kuningattarelle yllätyspäätöksestään lähteä jouluksi Yhdysvaltoihin

Huhujen mukaan Harry ja Meghan tarvitsevat aikaa toipua rankasta vuodestaan. Siksi perhe lähtee Yhdysvaltoihin jouluksi.

Huhujen mukaan Harry ja Meghan tarvitsevat aikaa toipua rankasta vuodestaan. Siksi perhe lähtee Yhdysvaltoihin jouluksi.

Julkaistu: 13.11.2019 14:23

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan ovat huhujen mukaan kertoneet yllätyspäätöksestään jo itse kuningattarellekin.

Brittilehdissä on viime päivinä kohistu Sussexin herttuaparin joulusuunnitelmista. Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin huhutaan ohittavan kuningatar Elisabetin järjestämät jouluperinteet ja suuntaavan jouluksi Yhdysvaltoihin lapsensa Archien kanssa.

Uusimpien väitteiden mukaan Harry ja Meghan ovat kertoneet päätöksestä jo itse kuningattarellekin. Daily Mailin ja The Sunin mukaan Sussexin herttuapari olisi ilmoittanut kuningattarelle jättävänsä väliin perinteisen joulunvieton Sandringhamissa.

Joulu on perinteisesti ollut tärkeä juhla kuningasperheelle, ja erityisesti Elisabet on noudattanut perinteitään uskollisesti vuosikymmenten ajan. Harryn ja Meghanin päätös onkin ehtinyt jo herättää hämmästystä.

Kuningatar Elisabetin huhutaan jo tietävän, että prinssi Harry ja herttuatar Meghan eivät vietä joulua kuninkaallisen perheen kanssa.

Kuningatar Elisabetin huhutaan jo tietävän, että prinssi Harry ja herttuatar Meghan eivät vietä joulua kuninkaallisen perheen kanssa.

Päätöksen taustalla kerrotaan olevan herttuaparin ”tarve saada ladata akkujaan” rankan vuoden jälkeen. Daily Mail kuitenkin huomauttaa, että joulunvietto erillään prinssi Williamista, herttuatar Catherinesta ja muusta kuninkaallisesta perheestä ei ainakaan helpota prinssiveljesten tulehtuneita välejä.

Huolta on herättänyt varsinkin prinssi Harryn kommentti tuoreessa dokumentissa siitä, ettei hän ole Williamin kanssa enää ”samalla polulla”.

Herttuaparin huhutaan myös tarvitsevan aikaa, jotta he voivat suunnitella rauhassa seuraavan vuoden aikatauluja ja suunnitelmia.

– Joulu Sandringhamissa voi olla aika stressaavakin, joten ehkä he eivät halua viedä Archieta sinne niin nuorella iällä, kuninkaallisasiantuntija Ingrid Seward kommentoi brittilehdelle.

– Toisaalta, Sandringhamissa on tepastellut lukuisia pieniä jalkapareja vuosien aikana, ja kaikki on mennyt aina oikein hyvin, Seward huomautti.

Kuvituskuva

Sussexin herttuapari aikoo viedä Archien viettämään ensimmäistä jouluaan Kaliforniaan. He viettävät lehtitietojen mukaan joulunsa herttuattaren äidin Doria Raglandin kotona.

Harryn ja Meghanin oletetaan lähtevän valtameren taakse jo marraskuun lopulla, sillä Meghan haluaa viettää amerikkalaista kiitospäivää synnyinmaassaan. Näin ollen 28. marraskuuta vietettävä kiitospäivä aloittaisi herttuaparin kuuden viikon mittaisen vierailun.

Joulukohu sai alkunsa jo alkuviikolla, kun herttuapari aikoi The Mirrorin ja Daily Mailin mukaan karata jouluksi pois Isosta-Britanniasta.

Doria Ragland lienee innoissaan saadessaan tyttärensä, vävynsä ja lapsenlapsensa jouluksi kotiinsa.

Doria Ragland lienee innoissaan saadessaan tyttärensä, vävynsä ja lapsenlapsensa jouluksi kotiinsa.

Joulun viettäminen Yhdysvalloissa olisi luonnollinen askel kohti Sussexin herttuaparin itsenäisempää elämää, sillä People-lehden nimettömien sisäpiirilähteiden mukaan Harry ja Meghan etsivät parhaillaan kakkoskotia Yhdysvalloista, Kanadasta tai Afrikasta.

Prinssi Harry leikitteli Harry & Meghan: An African Journey -uutuusdokumentissa ajatuksella Afrikkaan muuttamisesta.

– En tiedä, missä päin Afrikkaa asuisimme tällä hetkellä. Tulimme juuri Kapkaupungista ja se voisi olla upea paikka meille, prinssi pohdiskeli ja paljasti, että Afrikan puolesta tehtävä työ on keskeisessä roolissa herttuaparin elämässä myös tulevaisuudessa.

Tuoreimmat osastosta