Kuningatar Elisabet teki historiallisen päätöksen – lähetti voimakkaan viestin turkiksia vastaan

Julkaistu:

Kuningatar Elisabet on ensimmäinen kuninkaallinen, joka on kieltänyt turkisten käytön vaatekaapissaan.
Turkisteollisuus on ollut viime vuosina tapetilla, sillä useat muotijätit Guccista Pradaan ovat ilmoittaneet luopuvansa kokonaan turkisten käytöstä.

Nyt turkisten käytöstä on herännyt keskustelua myös brittihovissa, kertoo The Sun.

Kuningattaren luotto-ompelija ja henkilökohtainen avustaja Angela Kelly kertoo tuoreessa The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe -kirjassaan kuningattaren luopuneen turkiksista.

Kelly paljastaa kirjassa, että kuningatar pisti turkikset pannaan ja on korostanut, ettei hän halua missään asussaan olevan aitoa turkista.

– Jos hänen majesteettinsa osallistuu tilaisuuksiin hyvin kylmällä säällä, niin vuodesta 2019 eteenpäin kuningatar pidetään lämpimänä tekoturkisten avulla, Kelly kirjoittaa.


Buckinghamin palatsi on vahvistanut kuningattaren luopuneen kokonaan turkiksista.

– Kuningattaren uusissa asuissa käytetään tekoturkista. Emme tarkoita tällä sitä, että kaikki hänen vanhemmissa asuissaan nähty turkis korvattaisi tekoturkiksella. Kuningatar käyttää jatkossakin vaatekaapistaan jo löytyviä asuja, palatsista kerrotaan The Sun -lehdelle.

Brittimedian mukaan kuningatar Elisabet on ensimmäinen kuninkaallinen, joka on ilmoittanut luopuvansa turkisten käytöstä.


Kuningatar Elisabetin asuissa on vuosikymmenten ajan nähty jos jonkinlaista turkista. Pöyheät kettuhatut ja minkkiturkit ovat saaneet osakseen ankaraa kritiikkiä eläinoikeusjärjestöiltä.


Useat eläinsuojelujärjestöt ovatkin nyt kiitelleet kuningatarta päätöksestä.

– Se on voimakas viesti. Olemme iloisia, että kuningatar on nyt virallisesti luopunut turkiksista, Humane Society International -järjestö kehuu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt