Ilmastoaktivistina esiintynyt prinssi Harry joutui yksityislentokohun keskelle ja suututti Britannia kansan – tyytyi nyt tuiki tavalliseen reittilentoon

Julkaistu:

Kuninkaalliset
Yksityislentojen vuoksi kohun keskelle joutunut prinssi Harry matkusti Japaniin reittilennolla.
Yksityislennoillaan Britannian kansan suututtanut prinssi Harry on ehkä parantanut tapansa. Sussexin herttua nimittäin nähtiin tavallisella reittilennolla, kun hän matkusti Japaniin seuraamaan rugbyn MM-kilpailun finaalia, uutisoi Daily Mail.

Prinssi Harryn huomasivat muut perjantain lennolla olleet matkustajat. Tällä kertaa Harrylla ei ollut seuranaan herttuatar Meghania tai parin viiden kuukauden ikäistä Archie-poikaa.


Prinssi Harry lensi myös takaisin tavallisella reittilennolla, Nippo Airways -lentoyhtiön lennolla premium economy -luokassa, jossa on hieman tavallista economy-turistiluokkaa enemmän jalkatilaa ja lisäpalveluita.

Harry lensi myös syyskuussa Amsterdamiin reittilennolla. Prinssi Harry edusti tuolloin Amsterdamissa esitelläkseen ympäristöystävällistä turismia tukevaa Travalyst-nimistä hanketta. Puheessaan hän otti tuolloin poikkeuksellisesti kantaa myös yksityislennoista syntyneeseen kohuun.


– Matkustan 99-prosenttisesti reittilennoilla. Välillä mahdollisuus lentää yksityiskoneella on tarpeellinen – perustuen pelkästään siihen, että voin pitää perheeni turvassa. Se on niin yksinkertaista, CNN kertoi prinssin tuumanneen tuolloin.


– Minulle kyse on tasapainosta. Se ei ole valinta, jonka haluaisin tehdä, mutta jos minun on pakko, vakuutan, että tasaan tilit ja korvaan aiheuttamani vahingot.

Kuitenkin Daily Mailin tekemän selvityksen mukaan Harryn luvut ovat pahasti pielessä. Lehti laski, että Sussexin herttuaparin toukokuussa 2018 vietettyjen häiden jälkeen kuusi kymmenestä meno-paluulennosta on tehty yksityiskoneella. Täten reittilennoilla tehdyt matkat jäisivät vain vaivaiseen 40 prosenttiin.


Laskelmien mukaan yksi Harryn ja Meghanin tekemä yksityislento vastaa seitsenkertaisesti reittilennon päästöjä henkeä kohden. Harry kuittasi huolen hiilijalanjäljestä sillä, että hän kompensoi päästönsä lahjoittamalla rahaa puiden istutukseen ja uusiutuvan energian käyttöön.

– Emme voi lakata yrittämästä vain siksi, ettemme voi tehdä kaikkea. Voimme aina parantaa. Kukaan ei ole täydellinen, mutta olemme kaikki vastuussa omasta vaikutuksestamme ympäristöön, Harry sanoi.


Ajoitus saattoi olla laskelmoitu, sillä elokuussa prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin yksityislennot nostattivat kohun. Pari lensi peräti neljä yksityislentoa 11 päivän aikana. Tämä sai Britannian kansan tulistumaan, sillä Sussexin herttuapari kampanjoi ilmastonmuutoksen torjumisen puolesta esiintyen ilmastoaktivisteina.

Herttuapari vieraili kolmen kuukauden ikäisen Archie-vauvansa kanssa muun muassa Ibizalla sekä Elton Johnin luona Nizzassa. Kohun jälkeen Meghanin kerrotaan palkanneen Hollywood-tähtien suosiman PR-firman kiillottamaan julkisuuskuvaansa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt