Prinssi Charlesin säätiö keskellä ennenkuulumatonta taideskandaalia - yli sadan miljoonan arvoisia tauluja epäillään väärennöksiksi

Julkaistu:

Taideskandaali
Amerikkalainen taiteilija on ilmoittautunut mahdollisten väärennösten tekijäksi.
Prinssi Charles, 70, on joutunut keskelle taideskandaalia, kun yhtä hänen arvotauluistaan epäillään taitavaksi väärennökseksi. Kyseessä on lähes 58 miljoonan euron arvoinen aidoksi Claude Monetin teokseksi väitetty maalaus.

Daily Mailin mukaan Maalaus on prinssi Charlesin säätiön hallussa. Kyseisen maalauksen tekijäksi on ilmoittautunut amerikkalainen väärentäjä. Lumpeenlehtiä vedenpinnalla esittävä maalaus on nyt siirretty pois yleisön nähtäviltä.


Daily Mail kertoo saaneensa käsiinsä todisteita siitä, että myös kaksi muuta säätiön omistamaa taideteosta olisivat väärennöksiä. Väärennöksiksi epäillään lähes 49 miljoonan euron arvoista Pablo Picasson teosta, sekä 14 miljoonan euron arvoista Salvador Dalin maalausta.


Kaikki kolme väärennöksiksi epäiltyä teosta kuuluvat konkurssin tehneen James Stunt -nimisen liikemiehen taidekokoelmaan. Stunt, 37, oli ennen naimisissa F1-perijätär Petra Ecclestonen, 30, kanssa.

Prinssi Charlesin säätiö vahvisti epäilyn Daily Mailin saamassa tiedotteessa.


– Dumfries House lainaa silloin tällöin taideteoksia yksityishenkilöiltä ja järjestöiltä.

– On todella valitettavaa, että näiden kyseisten maalausten aitous on joutunut kyseenalaiseen valoon. Maalaukset eivät enää ole esillä.

Väärentämisestä kuuden kuukauden vankeustuomion suorittanut amerikkalainen Tony Tetro -niminen taiteilija kertoi Daily Mailille sunnuntaina väärentäneensä Stuntille myydyt maalaukset.

Tetro, 69, tekee nykyisin elantonsa maalamalla laillisia kopioita arvotauluista. Hänen teoksiaan ostavat yksityishenkilöt ja yritykset. Stunt on ostanut Tetrolta 11 maalausta.

– Voit tehdä maalauksillani vaikutuksen ystäviisi ja sisustaa kotisi niillä, mutta ne eivät koskaan menisi läpi aitoina ammattilaisen silmissä, Tetro sanoi Daily Mailille.


– En halua olla osallisena tässä. Tämän on loputtava nyt. Minulle on kerrottu, että nämä maalaukset ovat esillä Dumfries Housessa. Tässä ei ole mitään epäselvää: James tiesi, että nämä maalaukset ovat minun tekemiäni.

Daily Mail lähestyi asiat tiimoilta myös Stunttia. Hänen versionsa tapahtumista on lehden mukaan erilainen.

– Mikään minun taideteoksistani ei ole väärennös, Stunt sanoin lehdelle.

Daily Mailin käsiinsä saamista dokumenteista ilmenee, että aidot alkuperäisteokset ovat esillä maineikkaassa Wildenstein Instituutissa Pariisissa. Instituutti on saanut kansainvälistä tunnustusta Monetin taiteen asiantuntijuudesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt