Herttuatar Meghanin lausahdus sai Samantha-siskon suunniltaan – antoi pian täyslaidallisen tv-lähetyksessä: ”Hän tiesi tasan tarkkaan, mihin ryhtyi”

Julkaistu:

dokumentti
Herttuatar Meghan kertoi tuoreessa dokumentissa, ettei kukaan ole kysynyt häneltä, miten hän voi. Herttuattaren Samantha-sisko pitää lausahdusta naurettavana.
Herttuatar Meghan ja prinssi Harry nousivat viikko sitten jälleen otsikoihin, kun heidän elämästään kertova tuore dokumentti sai ensiesityksensä Britanniassa. Herttuaparin Afrikan-matkalla syyskuussa kuvattu Harry & Meghan: An African Journey -dokumentti käsitteli muun muassa parin suhdetta julkisuuteen ja heidän elämäänsä pienen Archie-pojan syntymän jälkeen.

Herttuatar Meghan kertoi Tom Bradbyn ohjaamassa dokumentissa, ettei hän osannut käsitellä asioita, jotka tapahtuivat sen jälkeen kun hän meni naimisiin ja sai toukokuussa ensimmäisen lapsensa.

– Kiitos, kun kysyt. Kovin moni ei ole kysynyt, olenko ok, herttuatar sanoi kyyneleitään pidätellen, kun Bradby kysyi häneltä julkisuuden vaikutuksesta hänen jaksamiseensa.
Herttuattaren lausahdus sai yllättävää huomiota myöhemmin viime viikolla, kun hänen Yhdysvalloissa elävä Samantha-siskonsa avautui siitä CBS:n Inside Edition -ohjelmassa.

Meghanin siskopuoli tunnetaan provosoivista lausunnoistaan ja siitä, että hän on viime vuosina syyllistänyt Meghania julkisuudessa perheensä ongelmista. Samantha pitääkin Meghanin lausahdusta täysin tekopyhänä ja pöyristyttävänä.

Daily Mail kertoo, että Samantha pitää häkellyttävänä sitä, että Meghan kehtaa laukoa moisia kommentteja julkisuudessa kaiken tapahtuneen jälkeen. Hän pitää tekopyhänä sitä, että Meghan sanoo, ettei kukaan ole kysynyt herttuattarelta miten hän voi.

– Minä ajattelin: ”Vau, kysyitkö sinä koskaan isältäsi, oliko hän okei kaksi sydänkohtausta saatuaan?”, Samantha kommentoi tuntemuksiaan katsottuaan dokumentin.


Meghanin ja Samanthan isä Thomas Markle kertoi saaneensa kaksi sydänkohtausta ennen prinssi Harryn ja Meghanin häitä. Hän ei saapunut paikalle suureen hääjuhlaan Windsoriin ja vetosi terveydentilaansa ja siihen, ettei voinut matkustaa Lontooseen.

Samantha otti Daily Mailin mukaan Inside Editionin haastattelussa kantaa myös Meghanin kommentteihin julmasta julkisuudesta. Herttuatar haastoi aiemmin tänä syksynä oikeuteen brittilehden yksityisen kirjeen julkaisusta ja puhui tuoreessa dokumentissa valtavasta julkisuusmyllystä, jonka koki odottaessaan Archieta.

– Kun sanotaan asioita, jotka eivät ole totta ja kun heille on kerrottu, että ne eivät totta ja he silti jatkavat... En tiedä ketään tässä maailmassa, joka pitää sitä hyväksyttävänä, Meghan sanoi kyyneliä pidätellen.

– Kuka tahansa nainen on erityisesti raskaana haavoittuvainen. Joten se oli todella haastavaa, ja sitten kun pitää huolta vastasyntyneestä... Erityisesti naiselle se on vaikeaa, Meghan sanoi.


Meghan kertoi dokumentissa myös, ettei osannut varautua julkisuuden paineeseen, vaikka häntä varoitettiin siitä. Samanthan mukaan Meghan kuitenkin tiesi vuorenvarmasti, mikä häntä odotti, kun hän meni naimisiin brittiprinssin kanssa.

– Hän tiesi tasan tarkkaan, mihin ryhtyi. Sinä sait siis, mitä halusit, Samantha sivalsi CBS:llä.

– Mielestäni on todella naurettavaa, että joku, jota saatetaan ympäri maailmaa miljoonien dollarien turvajärjestelyillä yksityiskoneissa kuin miljonääriä, voisi valittaa yhtään mistään, hän jatkoi.

Samantha myös totesi, ettei hän ole ilkeä Meghania kohtaan, vaan hän vain kertoo ainoastaan totuuden.
Daily Mailin mukaan Samanthalla ei ollut juuri hyvää sanottavaa Harry & Meghan: An African Journey -dokumentista. Pikkuruinen Archie-vauva sai kuitenkin kehuja tätipuoleltaan.

– Hän on suloinen. Hän näyttää Harrylta, Samantha totesi Inside Edition -ohjelmassa.

Hän myös mainitsi, että dokumentti oli ensimmäisiä kertoja, kun hän näki siskonpoikansa.


Lehtitietojen mukaan Samantha ja Meghan eivät ole puhuneet yli vuosikymmeneen. Samantha on kuitenkin kommentoinut julkisuudessa ahkerasti siskopuolensa edesottamuksia. Hänellä on ollut sanansa sanottava muun muassa perheenjäsenten välirikoista sekä Meghanin avioliitosta prinssi Harryn kanssa. Samantha on syyttänyt siskoaan onnenonkijaksi ja pyrkyriksi ja ilmaissut olevansa järkyttynyt siitä, ettei Meghan ole tekemisissä isänsä kanssa.

Samantha on myös ilmaantunut kutsumatta Harryn ja Meghanin entisen kodin porteille Kensingtonin palatsille ja pyrkinyt sisään kiinteistöön. Hänet kuitenkin käännytettiin tuolloin tylysti pois äärimmäisen tarkkaan vartioidulta alueelta.
Joulukuussa 2018 The Times -lehti kertoi, että Samantha oli asetettu Scotland Yardin erityisosaston tarkkailuun, sillä häntä pidettiin turvallisuusuhkana brittihoville.