Kuninkaalliset juhlivat Japanissa yömyöhään: kruununprinsessa Victoria purjehti paikalle satumaisessa pitsiunelmassa ja näyttävässä tiarassa

Julkaistu:

Kuninkaalliset juhlivat Japanissa uutta keisaria ja keisarinnaa.
Japanissa todistettiin tiistaina vallan vaihtumista, kun 85-vuotias keisari Akihito väistyi keisarin paikalta terveysongelmien vuoksi. Hänen vanhin poikansa Naruhito, 59, peri kruunajaisissa keisarin paikan.

Kysymyksessä oli äärimmäisen harvinainen tilaisuus, sillä vuosisatoihin ei ole ollut tilannetta, missä uusi keisari nousee valtaistuimelle vielä vanhan ollessa elossa. Tilaisuutta saapuivatkin seuraamaan hallitsijoita ja heidän kruununperillisiään ympäri maailmaa.


Paikalla ovat muun muassa Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa ja kruununprinsessa Victoria, Hollannin kuningas Willem-Alexander ja kuningatar Maxima, Espanjan kuningas Felipe ja kuningatar Letizia, Norjan kruununprinssi Haakon, Tanskan kruununprinsessa Mary, Monacon ruhtinas Albert sekä Ison-Britannian kruununprinssi Charles.
Kruunajaisten juhlinta jatkui seremonian jälkeen näyttävällä iltajuhlalla, jossa tuore keisari ja keisarinna esiintyivät ensi kerran hallitsijaparina.


Victoria oli valinnut ylleen iltatilaisuuteen puuterinvärisen iltapuvun. Tyköistuvassa, pitkähihaisessa luomuksessa oli runsaasti pitsikoristelua.

Vaaleaan asuun Ruotsin kruununprinsessa yhdisti kullansävyisen käsilaukun. Kruununprinsessa puolestaan kantoi päässään edesmenneen prinsessa Lilianin tiaraa, joka nähtiin hänellä myös prinsessa Madeleinen häissä vuonna 2013. Tiara on valmistettu hopeasta, kullasta ja timanteista.


Myös muut kuninkaalliset pukivat ylleen parastaan. Vankkumattomasta tyylitajustaan tunnettu Espanjan kuningatar Letizia valitsi ylleen pinkin, laahuksellisen puvun. Kauniisti laskeutuva iltapuku oli koristeltu edestä hopeisin ruusuin.


Maxima puolestaan oli valinnut ylleen murretun punaisen puvun, jossa oli herttuatar Meghaninkin suosima trendikäs venepääntie. Kultakoristeisen asun kuningatar kruunasi näyttävällä, punaisin rubiinein koristellulla tiaralla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt