Prinssi Daniel vietti yön poliisin kanssa Tukholmassa

Julkaistu:

Prinssi Daniel pääsi tutustumaan Tukholman poliisin toimintaan.
Hovi kertoo prinssi Danielin tutustuneen viime viikon loppupuolella Tukholman poliisin toimintaan, nuorisojärjestöihin ja nuorisorikollisuutta estävään toimintaan viime viikon lopulla.

Daniel vietti hovin mukaan torstai-illan ja torstain ja perjantain välisen yön Tukholman nuorisoon keskittyvän poliisipartion kanssa heidän kierrellessään Norrmalmia ja muita Tukholman keskeisiä alueita.

Hovi julkaisi myös lukuisia kuvia Danielista vierailun tiimoilta.
Vierailun aikana prinssi vieraili myös lukuisissa nuorten parissa työskentelevissä organisaatioissa. Myöhemmin yöllä prinssin kerrotaan seuranneen poliisin toimintaa alueilla, joissa esiintyy runsaasti nuorisorikollisuutta saadakseen tietoa poliisin toiminnasta ja uhrauksista työssä.

– Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta tavata kaikkia hyviä tahoja, jotka työskentelevät kovasti tehdäkseen tästä kaupungista turvallisen paikan nuorille. Poliisit, kopparit, vartijat, terveydenhuollon ammattilaiset ja kaikki muut tekevät tärkeää ja hienoa työtä ympäristössä, joka on usein vaativa, prinssi Daniel kertoo

– Heidän ponnistelunsa ovat avainasemassa sosiaalisten ongelmien, kuten rikosten ja erakoitumisen estämisessä, hän jatkoi.

Myös Danielin puoliso, kruununprinsessa Victoria on pysynyt kiireisenä Danielin tutustuessa poliisin toimintaan. Kuningas Kaarle Kustaa ja Victoria edustivat tänään tiistaina kruunajaisissa Japanissa.


Japanissa todistettiin tänään vallan vaihtumista. 85-vuotias keisari Akihito väistyi keisarin paikalta terveysongelmien vuoksi aiemmin tänä vuonna, ja hänen vanhin poikansa, 59-vuotias Naruhito täten peri keisarin paikan.

Kysymyksessä on harvinainen tilaisuus, sillä vuosisatoihin ei ole ollut tilannetta, missä uusi keisari nousee valtaistuimelle vielä vanhan ollessa elossa.
Harvinaislaatuista tilaisuutta ovat saapuneet seuraamaan myös hallitsijat tai heidän kruununperillisensä ympäri maailmaa. Paikalla ovat myös Hollannin kuningas Willem-Alexander ja kuningatar Maksima, Espanjan kuningas Felipe ja kuningatar Letizia, Norjan kruununprinssi Haakon, Tanskan kruununprinsessa Mary sekä Ison-Britannian kruununprinssi Charles.

Suomea kruunajaisissa edustivat Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio.

Victoria valitsi juhlatilaisuuteen ylleen suorastaan veistoksellisen, sinivioletin luomuksen. Kokopitkässä, tyköistuvassa puvussa oli täyspitkät hihat ja yksinkertainen, kaunis leikkaus.


Asukokonaisuuden kruununprinsessa täydensi etiketin mukaisesti näyttävällä hatulla, hansikkailla ja samansävyisellä pikkulaukulla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt