Kuninkaallinen kerma saapui Japanin keisarin kruunajaisiin – Ruotsin kruununprinsessa Victoria vangitsi katseet veistoksellisella juhlaeleganssillaan

rac

Julkaistu:

japanin kruunajaiset
Kuninkaalliset ympäri maailmaa saapuivat todistamaan kruunajaisseremoniaa.
Japanissa todistettiin tänään vallan vaihtumista. 85-vuotias keisari Akihito väistyi keisarin paikalta terveysongelmien vuoksi aiemmin tänä vuonna, ja hänen vanhin poikansa, 59-vuotias Naruhito täten peri keisarin paikan.

Kysymyksessä on harvinainen tilaisuus, sillä vuosisatoihin ei ole ollut tilannetta, missä uusi keisari nousee valtaistuimelle vielä vanhan ollessa elossa.


Harvinaislaatuista tilaisuutta ovat saapuneet seuraamaan myös hallitsijat tai heidän kruununperillisensä ympäri maailmaa. Paikalla ovat muun muassa Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa ja kruununprinsessa Victoria, Hollannin kuningas Willem-Alexander ja kuningatar Maksima, Espanjan kuningas Felipe ja kuningatar Letizia, Norjan kruununprinssi Haakon, Tanskan kruununprinsessa Mary sekä Ison-Britannian kruununprinssi Charles.

Victoria valitsi juhlatilaisuuteen ylleen suorastaan veistoksellisen, sinivioletin luomuksen. Kokopitkässä, tyköistuvassa puvussa oli täyspitkät hihat ja yksinkertainen, kaunis leikkaus.


Asukokonaisuuden kruununprinsessa täydensi etiketin mukaisesti näyttävällä hatulla, hansikkailla ja samansävyisellä pikkulaukulla.


Paikalla oli myös lukuisia muita valtionpäämiehiä, myös Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio.

Seuraavana perimysjärjestyksessä on Naruhiton veli Fumihito, eli keisarilliselta nimeltään kruununprinssi prinssi Akishino, joka puolisoineen vieraili Suomessa viime heinäkuussa.

Kruunajaispäivä on juhlapäivä eli käytännössä monen kohdalla vapaapäivä. Edellisen kerran Japanissa kruunattiin keisari vuonna 1990, kun keisari Akihito nousi valtaan. Hän luopui kruunustaan aiemmin tänä vuonna ja nyt hänen vanhin poikansa Naruhito nousi keisariksi.


Aiemmin kruunajaispäiväksi suunniteltu avoautokulkue on siirretty marraskuulle. Keisarin ja keisarinnan piti siirtyä keisarilliselta palatsilta avolimusiinin kyydissä valtion vierastaloon, Akasakan palatsiin. Kulkue kuitenkin päätettiin perua kruunajaispäivältä äskettäisen taifuunin kuolonuhrien kunnioittamiseksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt