BBC: Thaimaan kuningas vei ”jalkavaimoltaan” kuninkaallisen rakastajattaren tittelin – ”Yritti nostaa itsensä kuningattaren asemaan”

rac

Julkaistu:

Vain muutama kuukausi aiemmin hovi kertoi, että kuningas oli ottanut kuninkaalliseksi rakastajattarekseen 34-vuotiaan Sineenat Wongvajirapakdin.
Thaimaan kuningas on vienyt Sineenat Wongvajirapakdilta kuninkaallisen rakastajattaren tittelin ja sotilasarvon, kertoo BBC. Hovin virallisen tiedotteen mukaan 34-vuotias Sineenat oli ”kunnianhimoinen” ja ”yritti nostaa itsensä kuningattaren asemaan”. Tiedotteen mukaan ”kuninkaallisen rakastajattaren käytöstä pidettiin epäkunnioittavana”.


Wongvajirapakdi nimettiin kuninkaan viralliseksi rakastajattareksi heinäkuussa, vain kaksi kuukautta sen jälkeen, kun 67-vuotias kuningas Maha Vajiralongkorn avioitui neljännen vaimonsa, kuningatar Suthidan, 41, kanssa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta liki sataan vuoteen, kun titteli on annettu kuninkaan viralliselle rakastajattarelle.
  • Katso video jutun alusta: Thaimaan kuningas otti nuoren ”jalkavaimon” vain kaksi kuukautta häiden jälkeen.
Elokuussa Thaimaan hovi julkaisi nuoresta kaunottaresta kuvia lentäjänasussa ja erilaisissa taisteluharjoituksissa. Hän on koulutukseltaan taistelulentäjä, hoitaja ja henkivartija. Samaan aikaan hovi ilmoitti myös, että kuningas oli määrännyt, että rakastajattarelle kirjoitetaan kuninkaallinen elämäkerta.

Tuolloin ilmoitus kuninkaallisesta rakastajattaresta herätti niin paljon kiinnostusta, että hovin viralliset sivut kaatuivat.

41-vuotias kuningatar Suthida on entinen lentoemäntä ja kuninkaan henkivartijatiimin päällikkö. Hän on kuninkaan pitkäaikainen puoliso ja hänet on nähty kuninkaan rinnalla julkisuudessa jo vuosia.


Lue lisää: Thaimaan kiistelty kuningas on ryvettynyt lukuisissa skandaaleissa – kiihkeä salasuhde, julmasti hylätyt lapset ja 4 avioliittoa ovat vasta jäävuoren huippu