”Sinun ei pitäisi tehdä sitä”, ystävät sanoivat Meghanille suhteesta prinssi Harryyn – synkkä varoitus toteutui pahimmalla mahdollisella tavalla

Julkaistu:

Meghan kertoo uutuusdokumentissa, kuinka hänen ystävänsä varoittivat häntä suhteesta prinssi Harryn kanssa.
Britanniassa julkaistiin sunnuntaina poikkeuksellinen dokumentti, jossa prinssi Harry ja herttuatar Meghan avautuvat ensi kertaa kohtaamastaan kritiikistä ja kommentoivat kohtaamiaan väitteitä.

Sussexin herttuaparin ympärillä on vellonut huhuja ja väitteitä siitä lähtien, kun pari julkisti seurustelunsa muutama vuosi sitten. Hovi ei ole kuitenkaan missään vaiheessa kommentoinut tai edes oikonut niitä.

ITV:n dokumentissa Meghan kertoo, kuinka hänen ystävänsä yrittivät varoittaa häntä suhteesta prinssin kanssa.

– Kun ensin tapasin aviomieheni, ystäväni olivat todella onnellisia puolestani, sillä olin niin onnellinen, Meghan kertoo dokumentissa toimittaja Tom Bradbylle.

– Kuitenkin brittiläiset ystäväni sanoivat minulle, että ”olemme varmoja, että hän on mahtava, mutta sinun ei pitäisi tehdä sitä. Koska brittitabloidit tuhoavat elämäsi”, herttuatar jatkaa herkistyneenä.


Harry ja Meghan alkoivat seurustella kesällä 2016 ja heidän kihlauksensa julkistettiin marraskuussa 2017. Heidät vihittiin Pyhän Yrjön kappelissa Windsorin linnassa näyttävin menoin 19. toukokuuta 2018.

Parin onni täydentyi Archie-pojalla toukokuussa 2019.

Meghan kertoo, ettei voinut kuvitellakaan, millaista mediahuomiota hän tulisi saamaan suhteen ja myöhemmin avioliiton myötä.

– Ja minä – hyvin naiivina amerikkalaisena – ihmettelin, että ”mistä te oikein puhutte? Tuossa ei ole mitään järkeä. En minä ole lehdissä.” En ymmärtänyt sitä. Joten se on ollut vaikeaa.


Meghan avautuu dokumentissa myös siitä, kuinka yritti omaksua brittiläiset tavat jatkuvasta kritiikistä huolimatta. Hän kertoo herttuaparin yrittäneen vain olla huomioimatta kritiikkiä ja elää elämäänsä ilman sitä.

– Olen sanonut H:lle jo pitkään – se on minun lempinimeni hänelle – että se ei ole tarpeeksi. Se ei ole elämän tarkoitus, Meghan toteaa.

– Elämästä pitää pystyä nauttimaan. Olen yrittänyt opetella paikalliset tavat. Ihan oikeasti olen. Mutta tämä on sisäisesti hyvin raastavaa.
Hovi ei ole brittimedian mukaan kommentoinut suurinta osaa väitteistä. Meghanin mukaan asiat kuitenkin olisivat toisin.

– Kun sanotaan asioita, jotka eivät ole totta ja kun heille on kerrottu, että ne eivät totta ja he silti jatkavat... En tiedä ketään tässä maailmassa, joka pitää sitä hyväksyttävänä, Meghan sanoi kyyneliä pidätellen.

Muutos tilanteeseen tuli kaksi päivää ennen Sussexin herttuaparin Afrikan-kiertueen päätöstä. Tuolloin Harry julkaisi tiedotteen, jossa hän kertoi Meghanin haastavan brittitabloidi Daily Mailin oikeuteen Meghanin henkilökohtaisten kirjeiden julkaisemisesta. Harry viittasi tiedotteessa äitinsä kokemaan kohtaloon brittimedian suurennuslasin alla.

– Menetin äitini, ja nyt näen vaimoni joutuvan samojen voimien uhriksi, hän kirjoitti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt