Prinssi Harry avautuu ensi kertaa väleistään prinssi Williamin kanssa ainutlaatuisessa haastattelussa – veljekset ajautuivat raastavaan riitaan

Julkaistu: , Päivitetty:

Harry myöntää uutuusdokumentissa ajautuneen erilleen veljensä Williamin kanssa.
Britannian prinssi Harry myöntää ITV:n sunnuntaina esittämässä dokumentissa ensi kertaa erimielisyytensä vanhemman veljensä, prinssi Williamin kanssa.

Dokumentin toimittaja Tom Bradby kysyi Harrylta, kuinka paljon totuutta on lehdistössä esiintyneissä uutisissa veljesten välirikosta. Hovi ei ole missään vaiheessa kommentoinut veljesten välien viilenemistä, mutta brittimedia on uutisoinut kylmistä väleistä pitkin vuotta.

– Tähän rooliin, tähän työhön, tähän perheeseen ja sen kokemiin paineisiin kuuluu, että asioita tapahtuu väistämättä. Mutta me olemme veljeksiä. Olemme aina veljeksiä, Harry vastasi.

Harry jatkoi kertomalla kierrellen ja kaarrellen, millaiset välit veljeksillä on tällä hetkellä.

– Olemme kiistatta eri poluilla tällä hetkellä, mutta tuen Williamia aina ja tietääkseni myös hän tukee minua. Emme näe toisiamme yhtä paljon kuin aikaisemmin, koska olemme niin kiireisiä, Harry selvitteli.

– Mutta rakastan häntä kovasti ja suurin osa on keksitty tyhjästä. Mutta veljeksillä on hyvät ja huonot päivänsä.


Harry ja hänen vaimonsa, herttuatar Meghan erosivat tänä vuonna yhteisestä hyväntekeväisyysjärjestöstä Williamin ja hänen vaimonsa, herttuatar Catherinen kanssa.

Sussexin herttuapari muutti myös pois Kensingtonin palatsista. He muuttivat puoli vuotta sitten uusi koti on Windsorin linnan tiluksilla sijaitsevaan Frogmore Cottageen.
Harry puhui Afrikassa kuvatussa dokumentissa myös henkisistä paineista, joita hän brittilehdistön silmätikkuna kokee. Hän myönsi sen olevan mielenterveyden kannalta vaikeaa.


Myös Meghan avautuu kohtamaastaan kritiikistä dokumentissa. Kaksi päivää ennen Sussexin herttuaparin Afrikan-kiertueen päätöstä Harry julkaisi tiedotteen, jossa hän kertoi Meghanin haastavan brittitabloidi Daily Mailin oikeuteen Meghanin henkilökohtaisten kirjeiden julkaisemisesta. Harry viittasi tiedotteessa äitinsä kokemaan kohtaloon brittimedian suurennuslasin alla.

– Menetin äitini, ja nyt näen vaimoni joutuvan samojen voimien uhriksi, hän kirjoitti.
Bradby haastatteli dokumentissa myös Meghania, joka myönsi että brittabloidien julkeus on tullut hänelle yllätyksenä, vaikka häntä siitä etukäteen varoitettiin. Yhdysvaltalainen näyttelijä avioutui Harryn kanssa toukokuussa 2018, ja pari sai esikoisensa Archien vuotta myöhemmin.

– Kun sanotaan asioita, jotka eivät ole totta ja kun heille on kerrottu, että ne eivät totta ja he silti jatkavat... En tiedä ketään tässä maailmassa, joka pitää sitä hyväksyttävänä, Meghan sanoi kyyneliä pidätellen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt