Prinssi Harry pelkää puolisonsa Meghanin puolesta – äiti Dianan kohtalo mielessä jatkuvasti

Julkaistu:

ITV:n sunnuntai-iltana esittämä dokumenttielokuva kertoi koskettavasti prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin kokemista paineista.
Prinsessa Diana vieraili muutama viikko ennen kuolemaansa Angolassa, jossa hän tapasi maamiinojen silpomia lapsia. Hänen poikansa prinssi Harry kulki kirjaimellisesti äitinsä jalanjäljissä 22 vuotta myöhemmin syyskuisella Afrikan-matkallaan.

Harry käveli samaa katua pitkin, jota Diana askelsi Angolassa. Aikaisemmin hengenvaarallinen katu on nyt raivattu miinoista ja täynnä elämää. Harry myös vieraili sairaalassa, jossa Diana kuvattiin jalkansa menettänyt tyttö sylissään. Hän tapasi saman, nyt 35-vuotiaan naisen, joka oli nimennyt yhden lapsistaan Dianaksi.


Kokemus oli Harrylle voimakas, ja hän puhuu sen nostamista tunteista ITV:n dokumenttielokuvassa, joka seurasi Harryn ja hänen puolisonsa, herttuatar Meghanin matkaa Afrikassa.

Diana kuoli Pariisissa auto-onnettomuudessa vältellessään paparazzeja poikaystävänsä Dodi Fayedin kanssa.

ITV:n Tom Bradby kysyi Harrylta, onko hän jo sinut äitinsä kuoleman kanssa vai onko se yhä vuotava haava.

– Sanoisin, että se on luultavasti yhä vuotava haava. Luulen, että osana tätä perhettä, tässä roolissa ja tässä työssä, aina kun näen kameran, aina kun kuulen laukaisimen äänen, aina kun näen salaman, muistot palaavat saman tien, Harry sanoi.

– Joten siinä mielessä se on pahin muisto hänen elämästään, ei suinkaan paras. Kun olen täällä 22 vuotta sitten jatkamassa hänen aloittamaansa työtä, se on todella tunteikasta. Kaikki mitä teen, muistuttaa hänestä.

Harry antoi ymmärtää, että median paine vaikutti hänen äitinsä kuolemaan.

– Kaikki mitä hän koki ja mitä hänelle tapahtui, on todella tuoreena mielessäni.

Kaksi päivää ennen Afrikan-matkan päätöstä Harry julkaisi tiedotteen, jossa hän kertoi Meghanin haastavan brittitabloidi Daily Mailin oikeuteen Meghanin henikilökohtaisten kirjeiden julkaisemisesta. Harry viittasi tiedotteessa äitinsä kokemaan kohtaloon brittimedian suurennuslasin alla.

– Menetin äitini, ja nyt näen vaimoni joutuvan samojen voimien uhriksi, hän kirjoitti.


Bradby haastatteli dokumentissa myös Meghania, joka myönsi että brittabloidien julkeus on tullut hänelle yllätyksenä, vaikka häntä siitä etukäteen varoitettiin. Yhdysvaltalainen näyttelijä avioutui Harryn kanssa toukokuussa 2018, ja pari sai esikoislapsensa Archien vuotta myöhemmin.

– Kun sanotaan asioita, jotka eivät ole totta ja kun heille on kerrottu, että ne eivät totta ja he silti jatkavat... En tiedä ketään tässä maailmassa, joka pitää sitä hyväksyttävänä, Meghan sanoi kyyneliä pidätellen.

Meghan myönsi, että tilanne on hänelle henkisesti raskas.

– Kuka tahansa nainen on erityisesti raskaana haavoittuvainen. Joten se oli todella haastavaa, ja sitten kun pitää huolta vastasyntyneestä... Eirtyisesti naiselle se on vaikeaa, Meghan sanoi.

– Kiitos kysymästä, sillä moni ei ole kysynyt olenko kunnossa, mutta kulissien takana kyseessä on oikeista tunteista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt