Britannian hovi mullistuu – prinsessa Beatricen ja kiinteistöpohatan häiden jälkeen sisäpiirissä tapahtuu jotain, mitä ei voi estää

Julkaistu:

kuninkaalliset
Prinsessa Beatricen ja italialaistaustaisen kiinteistöpohatan häät tulevat luultavasti olemaan viimeiset suuret kuninkaalliset häät vuosikausiin. Vanha kuninkaallissuku on samalla vääjäämättömän muutoksen edessä.
Britannian prinssi Andrew’n ja Yorkin herttuatar Sarahin vanhin tytär, Yorkin prinsessa Beatrice avioituu ensi vuonna näyttävästi kiinteistöpohatta Edoardo Mapelli Mozzin kanssa.

Pariskunta kertoi kihlautumisestaan syyskuussa. Ylpeän äidin Sarah Fergusonin kerrotaan puhjenneen heti onnelliseen itkuun kuultuaan uutiset.

Lehtitietojen mukaan Beatricen ja tämän kihlatun hääjuhlasta tulee mitä suurimmalla todennäköisyydellä viimeinen suurieleisen kuninkaallinen hääseremonia vuosiin. Se on luultavasti myös viimeinen kuninkaallinen hääjuhla, johon kuningatar Elisabet ja prinssi Philip voivat osallistua.

Häät järjestetään mitä luultavimmin Windsorin kuninkaallisessa pikkukaupungissa Pyhän Yrjön kappelissa, kuten prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin sekä prinsessa Eugenien ja Jack Brooksbankin häät vuonna 2018.

31-vuotiaan Beatricen ja 34-vuotiaan Mozzin suhde on kohauttanut brittihovia, sillä Mozzi erosi edellisestä puolisostaan vain vähän ennen kuin aloitti tapailemaan Beatricea. He alkoivat seurustella vuosi sitten syksyllä.

Beatricesta tulee avioliiton myötä äitipuoli Mozzin pojalle tämän entisestä liitosta. Poika on kaksivuotias taapero.


BBC:n mukaan Mozzi on italialaisen aristokraattisuvun jälkeläinen, joka on luonut miljoonaomaisuuden kiinteistöbisneksessä. Mediayhtiön mukaan miehen ura on edennyt kiinteistöalalla raketin lailla. Hän oli välittänyt asuntoja jo sadoilla miljoonilla ollessaan vasta alle 30-vuotias.

Huhujen mukaan Mozzi rakastui prinsessa Beatriceen salamana, ja jätti kaksivuotiaan poikansa äidin vain pari kuukautta ennen uuden suhteen aloittamista.


Hovi muuttuu vääjäämättä

Nyt useat brittilehdet ovat kertoneet, että brittihovi mullistuu lähivuosina Beatricen ja Mozzin avioitumisen myötä.

Insider-lehden mukaan on luultavaa, että Beatrice ja Mozzi elävät perhe-elämäänsä häiden jälkeen piilossa katseilta. Mozzi on varjellut poikaansa tiukasti julkisuudelta. Hänestä saatetaan nähdä häissä vilaus, mutta oletus on, että poikaa ei enää häiden jälkeen nähdä julkisuudessa.

Beatricella ei ole kuninkaallisia velvollisuuksia, vaan hän on nuoresta lähtien luonut omaa uraansa. Asiantuntijat eivät usko, että Mozzikaan saisi kuninkaallista titteliä häiden jälkeen.


Useissa asiantuntijoiden arvioissa huomioidaan, että Beatricen ja Mozzin häät ovat jälleen uusi osoitus siitä, miten hovin jäsenten elämä ja kuninkaallisten roolit muuttuvat vääjäämättä. Nykyään Euroopan vanhoissa kuninkaallissuvuissa mennään naimisiin rakkaudesta. Nuoret kuninkaalliset suunnittelevat elämäänsä oman perheensä ja uransa mukaan, eivät hovin.

Vaikuttaakin siltä, että kuninkaallisen perheen jäsenten julkinen rooli Britanniassa kaventuu lähivuosina huomattavasti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt