Ruotsalaislehti: Prinsessa Madeleinen kalenterista paljastuu hämmästyttävä yllätys

Julkaistu:

kuninkaalliset
Prinsessan työkalenteri on tyhjää täynnä. Svensk Damtidning -lehden mukaan ei ole tiedossa, tuleeko Madeleine edes loppuvuoden odotettuihin Nobel-juhlallisuuksiin.
Ruotsin hovin uusi roolijako herättää naapurimaassa runsaasti ihmetystä.

Ruotsalaislehti Svensk Damtidning kertoo nyt, että erityisesti prinsessa Madeleinen rooli tulevaisuudessa nostaa ilmaan kysymysmerkkejä.

Tällä hetkellä Madeleinella ei ole yhtään virallista edustustehtävää Ruotsin hovin kalenterissa. Ruotsalaislehden mukaan ihmetystä herättää, milloin Madeleinea tullaan ylipäätään näkemään hovin tilaisuuksissa seuraavan kerran.

Ruotsin kuningasparin kuopus on naimisissa brittiläissyntyisen liikemies Chris O’Neillin kanssa. O’Neill on ilmoittanut olevansa yksityinen henkilö, ei hovin jäsen. Madeleine ja O’Neill asuvat perheineen Floridassa.


Ruotsin kuningashovin jäsenten elämää seuraavien kansalaisten vuoden kokokohta on perinteisesti ollut Nobel-juhlat Tukholmassa. Aiemmin Madeleine on matkustanut usein kotimaahansa osallistuakseen juhlallisuuksiin.

Svensk Damtidning kysyi hovin tiedotuksesta, ketkä kuninkaalliset osallistuvat tänä vuonna Nobel-juhliin.

– Odotamme vielä vastausta kaikilta, kuten tavallisestikin. Tällä hetkellä minulla ei ole vielä mitään tietoa siitä, hovin tiedotuspäällikkö Margaret Thorgren kommentoi.

Nobel-juhlat järjestetään tänä vuonna tiistaina 10. joulukuuta.


Lapset eivät ole enää osa hovia

Madeleinen muuttunut rooli on herättänyt kansan kiinnostuksen sen jälkeen, kun Ruotsin hovi tiedotti lokakuun alussa, että prinsessa Madeleinen ja prinssi Carl Philipin lapset jättävät hovin.

Kuninkaallisen perheen pienentämisestä päätti kuningas Kaarle XVI Kustaa. Lapset saavat pitää syntymässään saamansa tittelit, mutta he eivät ota enää osaa kuninkaallisiin velvollisuuksiin.


Hovi irtisanoutui myös heidän elämiseensä liittyvistä kustannuksista ja koulutuksen maksamisesta.

Päätöksen tarkoituksena on lisätä tulevan kuningattaren eli kruununprinsessa Victorian valtaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt