Prinssi William ja herttuatar Catherine historiallisella matkalla Pakistanissa – parilla äärimmäiset turvatoimet: yli 1 000 poliisia, yksityiskohdat salataan

rac

Julkaistu:

Prinssi William ja herttuatar Catherine ovat matkustaneet ensimmäiselle viralliselle matkalleen Pakistaniin.
Prinssi William ja herttuatar Catherine ovat parhaillaan historiallisella vierailulla Pakistanissa.

Historiallisen matkasta tekee se, että tämä on prinssiparin ensimmäinen virallinen vierailu islamistiseen valtioon. Muutkaan Britannian kuninkaallisen perheen jäsenet eivät ole vierailleet Pakistanissa vuosiin – edellisen vierailun tekivät prinssi Charles ja herttuatar Camilla vuonna 2006 eli 13 vuotta sitten.

Parin Pakistanin-vierailu alkoi maanantaina, kun he saapuivat illalla maan pääkaupunkiin Islamabadiin. Perjantaihin asti kestävän vierailunsa aikana he matkustavat ympäri maata yli 1 100 kilometriä, sillä he vierailevat myös Lahoressa sekä pohjoisessa ja idässä sijaitsevilla vuoristoseuduilla.

Matkansa aikana pariskunta tutustuu muun muassa maan politiikkaan, kulttuuriin ja talouteen. He myös haluavat tavata mahdollisimman paljon ihmisiä eri yhteiskuntaluokista ja erityisesti haluavat tavata paljon nuoria paikallisia.


Pakistanissa on viime aikoina ollut hyvin rauhatonta. Viimeisten kuukausien aikana on tehty muun muassa pommi-isku Lahoren keskustassa sijaitsevaan pyhättöön ja aseellinen hyökkäys Gwadarissa sijaitsevaan hotelliin.

Turvallisuusasiat on otettukin erityisen tarkasti huomioon prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen matkalla. Heidän lapsensa prinssi George, prinsessa Charlotte ja prinssi Louis jäivät kotiin, eivätkä ole mukana matkalla.

Lisäksi Williamin ja Catherinen vierailua turvaa yli 1 000 pakistanilaista poliisia eri puolilla maata. Matkan tarkempia yksityiskohtia matkakohteista ei myöskään kerrota etukäteen julkisuuteen.


Kun herttuapari saapui maanantai-iltana Pakistaniin, niin herttuatar Catherine oli pukeutunut edesmennyttä prinsessa Dianaa kunnioittaen. Hänen yllään oli vaaleansinisen ja turkoosin eri sävyissä hohtanut pitkähihainen mekko, jonka alla hänellä oli saman väriset housut.

Leninki oli hyvin samankaltainen, joka prinsessa Dianan yllä nähtiin hänen Pakistanin-matkallaan vuonna 1996.


Dianalla oli läheinen suhde Pakistaniin ja hän ehti käydä siellä kolme kertaa. Ensimmäisen kerran hän vieraili maassa, kun hän oli naimisissa prinssi Charlesin kanssa.

Kaksi seuraavaa vierailua ajoittuivat eron jälkeiseen aikaan, kun Dianalla oli suhde pakistanilaiseen sydänkirurgi Hasnat Khanin kanssa. Parin suhde oli vakava, ja joidenkin lähteiden mukaan Diana harkitsi välillä myös muuttoa Pakistaniin.


Tiistaina prinssi William ja herttuatar Catherine vierailivat Islamabadissa sijaitsevassa tyttökoulussa ja tapasivat siellä useita koulun oppilaita.

Williamille kerrottiin vierailun aikana, että monet oppilaat ovat hänen edesmenneen äitinsä suuria faneja.

– Ai todellako? Se on todella herttaista. Minäkin olin äitini suuri fani. Hän kävi täällä kolme kertaa. Minä olin itse silloin todella pieni, William jutusteli koululaisille.