Ensimmäiset tiedot tihkuivat julki: prinsessa Beatrice tekee poikkeuksellisen ratkaisun – tyytyy ”vaatimattomiin” häihin ilman kuninkaallisia seremonioita

Julkaistu: , Päivitetty:

hääsuunnitelmat
Lehtitietojen mukaan prinsessa Beatricen häistä ei ole tulossa suurta bakkanaalia.
Britannian hovi ilmoitti syyskuun lopussa ilouutisesta, että herttuatar Sarah Fergusonin ja prinssi Andrew’n vanhempi tytär prinsessa Beatrice on menossa naimisiin miljonääri Eduardo Mozzin kanssa.

Häiden tarkempaa ajankohtaa ei ole vielä kerrottu, mutta rakkauden täytteistä juhlaa vietetään hovin mukaan vuoden 2020 aikana.

The Mirror -lehti on nyt saanut lisätietoja tulevista prinsessahäistä. Lehden mukaan Beatrice haluaa häidensä olevan huomattavasti vaatimattomammat kuin hänen siskonsa prinsessa Eugenien häät, joita vietettiin syksyllä 2018.

Beatricen häissä ei ilmeisesti nähdä samanlaisia prameuksia ja seremonioita, joita tavallisesti liitetään kuninkaallisiin häihin, sillä Beatrice on lehden mukaan ilmoittanut, ettei hän halua hääjuhlallisuuksiinsa esimerkiksi kansan keskellä tehtävää vaunuajelua tai linnassa vietettävää juhlavastaanottoa. Beatricen ja Mozzin uskotaankin varaavan ja maksavat itse jonkin täysin muun juhlapaikan eli häitä ei tämän tiedon valossa vietettäisi missään kuninkaallisen perheen kiinteistöistä.


Prinsessa Beatricen päätöksen uskotaan liittyvän vahvasti siihen, että hänen siskonsa prinsessa Eugenien häät saivat valtavasti kritiikkiä osakseen. Eugenien ja Jack Brooksbankin häitä vietettiin viime vuonna Windsorin linnassa ja pelkkiin turvallisuuskuluihin ja poliisien palkkoihin kului noin kaksi miljoonaa puntaa eli noin 2,3 miljoonaa euroa. Vaikka sulhasen ja morsiamen vanhemmat maksoivatkin häät puoliksi, niin juuri valtavat turvajärjestelyt sekä Windsorin alueen noin 285 000 euron siivouskustannukset kaatuivat veronmaksajien kontolle.

Monet poliitikot ärähtivätkin kustannuksista, eivätkä tavalliset kansalaisetkaan jättäneet mielipiteitään ilmaisematta.

– Eugenie ei ole kunnon kuninkaallinen. Hän on vain taustalla ja käyttää asemaansa hyväkseen, asiaa kommentoitiin ennen viime syksyisiä häitä.


31-vuotias prinsessa Beatrice on Britannian kruununperimysjärjestyksessä yhdeksäntenä, heti isänsä prinssi Andrew’n jälkeen.

Beatrice kihlautui italialaismiljonääri Edoardo Mapelli Mozzin kanssa aiemmin tänä syksynä Italiassa. Heidän suhteestaan kerrottiin virallisesti julkisuudessa ensimmäisen kerran vasta huhtikuussa, mutta heidän seurustelunsa alkoi viime syksynä. heidän kerrotaan pyörineen samassa ystäväpiirissä jo vuosia ennen kuin ystävyys muuttui rakkaudeksi.

Lähipiirin mukaan Beatricen vanhemmat prinssi Andrew ja herttuatar Sarah Ferguson ovat ottaneet miehen avosylin vastaan perheeseen

– Tiedän, että vanhemmat ovat asiasta innoissaan ja herttuatar on miettinyt jo mitä laittaa ylleen häihin! The Sunin lähteet kertoivat.

Tulevat häät ovat jo kolmannet kuninkaalliset häät lyhyen ajan sisään, sillä vuonna 2018 brittihovissa juhlittiin sekä prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin että prinsessa Eugenien ja Jack Brooksbankin häitä.

Juttua päivitetty kello 14.57. Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin poika Archie on kruununperimysjärjestyksessä seitsemäntenä, eikä kahdeksantena toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin.