Kuningas Kaarle Kustaa päätti, ettei hovi kustanna enää Madeleinen ja Carl Philipin lasten elämää – näin prinsessa ja prinssi tienaavat

Julkaistu:

Prinssi Carl Philipillä ja prinsessa Madeleinella on muhkeat tulot, joista he jatkossa kustantavat lastensa elämän.
Ruotsin hovi tiedotti maanantaina kuningas Kaarle Kustaan poikkeuksellisesta päätöksestä, jonka seurauksena prinsessa Madeleinen ja prinssi Carl Philipin lapset eivät jatkossa enää kuulu hoviin.

Hovin tiedotti, että Madeleinen kolme lasta sekä Carl Philipin kaksi lasta eivät enää ota osaa kuninkaallisiin velvollisuuksiin, vaan heidät määritellään tästä eteenpäin ”enemmän tavallisiksi kansalaisiksi”. Näin ollen hovi myös irtisanoutuu heidän elämiseensä liittyvistä kustannuksista ja koulutuksen maksamisesta.

Lasten elämää ei jatkossa enää kustanneta verovaroin, vaan siitä vastaavat heidän vanhempansa eli prinssi Carl Philip ja ja hänen puolisonsa prinsessa Sofia sekä prinsessa Madeleine ja puolisonsa Chris O’Neillin kanssa.
Ruotsalaislehdet Aftonbladet ja Expressen ovat nyt selvittäneet, millaiset tulot prinssi Carl Philipillä ja Madeleinella on. Lehtien mukaan molemmat tienaavat miljoonia Ruotsin kruunuja.

Aftonbladetin mukaan prinssi Carl Philipillä ei viime vuonna ollut lainkaan ansiotuloja. Sen sijaan hänellä oli pääomatuloja noin 1,2 miljoonaa kruunua eli reilut 110 000 euroa. Lehden mukaan vuonna 2017 prinssin verotettavat pääomatulot olivat noin 6,2 miljoonaa kruunua eli noin 570 000 euroa.

Expressenin mukaan prinsessa Sofia sen sijaan ei tienannut esimerkiksi vuonna 2016 lainkaan.


Prinsessa Madeleinen viime vuoden tuloista ei Aftonbladetin mukaan ole vielä tietoa, mutta vuonna 2017 prinsessa tienasi noin 7,8 miljoonaa kruunua eli reilut 717 000 euroa verotettavaa pääomatuloa.

Expressenin mukaan Madeleinen pääomatulot olivat vuotta aiemmin noin 2,2 miljoonaa kruunua eli noin 202 000 euroa.

Aftonbladetin mukaan hovi ei ole halukas kertomaan tarkemmin, mistä kuninkaallisten rahat ovat peräisin. Hovin viestintäpäällikkö Margaretha Thorgrenin mukaan sekä Madeleinen että Carl Philipin tulot koostuvat heidän yksityisistä sijoituksistaan.

– Se on heidän yksityistä varallisuuttaan ja se liittyy sijoituksiin, Thorgren toteaa.

Hovin talouspäällikkö Jan Lindmanin mukaan rahat ovat alun perin perittyjä.

– Kuninkaalla, kuningattarella ja heidän lapsillaan on taloudellista varallisuutta, joka koostuu rahasta, jonka he ovat perineet. Tämä varallisuus koostuu osakkeista ja velkakirjoista, jotka tuottavat osinkoja ja myyntivoittoja ja se on heidän tavanomaisten tulojensa perusta, Lindman kommentoi Expressenille.

Prinsessa Madeleine ja prinssi Carl Philip kommentoivat kuninkaan yllätyspäätössä aiemmin maanantaina Instagramissa. He totesivat, että päätös on erittäin hyvä heidän lastensa tulevaisuuden kannalta.

– Me näemme tämän positiivisena asiana, sillä Alexander ja Gabriel voivat tehdä vapaampia valintoja elämässään, prinssi Carl Philip totesi.

– Muutosta on suunniteltu jo pitkän aikaa. Chris ja minä koemme, että on hyvä, että lapsillamme on nyt suuremmat mahdollisuudet muokata elämiään tulevaisuudessa yksilöinä, prinsessa Madeleine puolestaan totesi Instagramissa.