Prinsessa Madeleine ja prinssi Carl Philip paljastavat mielipiteensä kuninkaan yllätyspäätöksestä – lasten tulevaisuus muuttui kertaheitolla

rac

Julkaistu:

ruotsin hovi
Prinsessa Madeleine ja prinssi Carl Philip kertovat Instagramissa, mitä mieltä he ovat siitä, etteivät heidän lapsensa kuulu enää Ruotsin hoviin.
Ruotsin hovi tiedotti tänään, etteivät prinsessa Madeleinen ja prinssi Carl Philipin lapset kuulu enää hoviin. Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan lapsia ei näin ollen koske enää kuninkaalliset velvollisuudet.

Lapset eivät enää ota osaa kuninkaallisiin velvollisuuksiin, vaan heidät määritellään tästä eteenpäin ”enemmän tavallisiksi kansalaisiksi”. Näin ollen hovi myös irtisanoutuu heidän elämiseensä liittyvistä kustannuksista ja koulutuksen maksamisesta.
Nyt prinsessa Madeleine ja prinssi Carl Philip ovat kommentoineet asiaa virallisilla Instagram-tileillään. Prinssi Carl Philip kertoo, että hän ja prinsessa Sofia näkevät muutoksen hyvänä asiana lastensa kannalta. Kuninkaan päätös enteilee, että parin lapset voivat kasvaessaan päättää asioistaan vapaammin.

– Me näemme tämän positiivisena asiana, sillä Alexander ja Gabriel voivat tehdä vapaampia valintoja elämässään.
Carl Philipin mukaan lapset pitävät tittelinsä Södermanlandin ja Taalainmaan herttuana. Prinssi on hyvin ylpeä siitä ja kertoo, että kyseiset alueet ovat hänen perheelleen hyvin tärkeitä ja he jatkavat sitoumuksiaan kyseisissä maakunnissa.

– Me myös tuemme jatkossakin kuningasta ja kruununprinsessa – meidän tulevaa valtionpäämiestämme – ja jatkamme osallistumista kuninkaallisiin tapahtumiin tavalla, jolla haluamme, Carl Philip kirjoittaa Instagramissa.

Myös prinsessa Madeleine kertoo omalla tilillään, että päätös on hänen mielestään erittäin hyvä. Myös hänen lapsensa pitävät tittelinsä muutoksesta huolimatta. Madeleine uskoo, että hänen lapsensa voivat jatkossa elää vapaammin yksilöinä.

– Muutosta on suunniteltu jo pitkän aikaa. Chris ja minä koemme, että on hyvä, että lapsillamme on nyt suuremmat mahdollisuudet muokata elämiään tulevaisuudessa yksilöinä, prinsessa toteaa Instagramissa.
Ruotsin hovi pienenee maanantaina kerrotun uutisen myötä merkittävästi. Madeleinella on kolme lasta Chris O’Neillin kanssa: prinsessa Leonore, 5, prinssi Nicolas, 4, ja prinsessa Adrienne, 1.

Carl Philipillä puolestaan on kaksi lasta prinsessa Sofian kanssa: prinssi Alexander, 3 ja prinssi Gabriel, 2.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt