Yllätysuutinen Ruotsin kuninkaallisesta perheestä: prinsessa Madeleinen ja prinssi Carl Philipin lapset jättävät hovin - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Yllätysuutinen Ruotsin kuninkaallisesta perheestä: prinsessa Madeleinen ja prinssi Carl Philipin lapset jättävät hovin

Kuvituskuva
Julkaistu: 7.10.2019 11:22

Ruotsin hovi ilmoitti tänään, että prinsessa Madeleinen ja prinssi Carl Philipin lapset eivät enää kuulu kuninkaalliseen hoviin.

Ruotsin prinsessa Madeleine ja prinssi Carl Philip ilmoittivat tänään, etteivät heidän lapsensa enää kuulu hoviin. Asiasta kertoo Aftonbladet.

Ruotsalaislehden mukaan lapset ovat edelleen kuninkaallisen perheen jäseniä, mutta heitä eivät koske enää kuninkaalliset velvollisuudet.

Madeleinella on kolme lasta Chris O’Neillin kanssa: prinsessa Leonore, 5, prinssi Nicolas, 4, ja prinsessa Adrienne, 1. Carl Philipillä puolestaan on kaksi lasta prinsessa Sofian kanssa: prinssi Alexander, 3 ja prinssi Gabriel, 2.

Valtakunnanmarsalkka Fredrik Wersällin mukaan lapset saavat jatkossa silti pitää herttuan ja herttuattaren arvonimensä. Leonore on Gotlannin herttuatar, prinssi Nicolas Ångermanlandin herttua ja Adrienne Blekingen herttuatar. Gabriel taas on Taalainmaan herttua ja Alexander Södermanlandin herttua.

– Sen sijaan heillä ei ole enää kuninkaallista roolia hovissa, eikä heidän odoteta osallistuvan tulevaisuudessa kuninkaallisiin velvollisuuksiin, hovin tiedotteessa todetaan.

Ruotsin hovin tiedottaja Margareta Thorgren ei halunnut Aftonbladetin mukaan ottaa kantaa päätökseen.

Prinsessa Madeleine, prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia jatkavat edelleen työskentelyä hyväntekeväisyysjärjestöjen ja erilaisten säätiöiden kanssa.

Ruotsin hovi järjestää asiasta tiedotustilaisuuden. Ilta-Sanomat seuraa tilannetta.

Tuoreimmat osastosta