Kirjapaljastus: Sylvester Stallone ja Richard Gere iskivät molemmat silmänsä prinsessa Dianaan – pian tähdet selvittelivät välejään Elton Johnin illalliskutsuilla

Julkaistu:

elämäkerta
Elton Johnin omaelämäkerrasta selviää, että laulajan järjestämät illalliskutsut saivat yllättävän käänteen, kun legendaariset näyttelijät iskivät molemmat silmänsä prinsessa Dianaan.
Laulajaikoni Elton John paljastaa, kuinka hänen järjestämänsä illalliskutsut saivat yllättävät käänteen, kun vieraana olleet näyttelijätähdet Sylvester Stallone ja Richard Gere intoutuivat kilvoittelemaan prinsessa Dianan huomiosta.

Laulaja kirjoittaa asiasta uudessa omaelämäkerrassaan Me: Elton John, josta brittilehti Daily Mail on julkaissut otteita.

Laulaja kertoo tutustuneensa Dianaan ensimmäisen kerran vuonna 1981. Tämä tapahtui hieman ennen kaikkien aikojen satuhäitä heinäkuussa 1981, jolloin Walesin prinssi Charles vei vihille Dianan.

Diana myönsi myöhemmin halunneensa perua häät. Myös prinssi Charles on kertonut ymmärtäneensä, ettei liitto Dianan kanssa onnistuisi. Hän oli kuitenkin voimaton perumaan häät, sillä kihlauksen purkamisen seuraukset olisivat olleet tuhoisat.


Laulaja Elton John tapasi Dianan ensimmäisen kerran prinssi Andrew’n 21-vuotissyntymäpäivillä. Laulajan omien sanojen mukaan erikoiseen iltaan kuului muun muassa diskotanssia juhlasalissa. Koska kuningatar oli paikalla, oli musiikki kuitenkin laitettu niin hiljaiselle, että salissa saattoi kuulla omien askeleidensa äänen.

Elton John kertoo tykästyneensä Dianaan välittömästi. Prinsessalla oli taito saada ihmiset viihtymään hänen kanssaan, ja hänen seurassaan oli heti miellyttävä olla.

He ystävystyivät. Laulaja kertoo Dianan olleen aina erinomaista seuraa ja loistava illallisvieras. Erityisesti Elton muistaa sen, millainen vaikutus Dianalla oli miehiin.

– He vaikuttivat menevän täysin hämilleen hänen seurassaan: he olivat kuin noiduttuja.


Laulaja muistaa hyvin illan, jolloin prinsessa Diana saapui hänen ja hänen nykyisen puolisonsa Davidin järjestämälle illallisjuhlille, jonka he järjestivät Disney-yhtiön hallituksessa istuneen Jeffrey Katzenbergin ja hänen vaimonsa kunniaksi. Illallisseurueeseen kuului nimekkäitä tähtiä, kuten laulaja George Michael, käsikirjoittaja Richard Curtis ja hänen vaimonsa Emma Freud sekä näyttelijät Richard Gere ja Sylvester Stallone.

Laulajan mukaan Richard Gere ja Diana vaikuttavat olevan hyvin ihastuneita toistensa seurasta. Laulaja ei kerro illallisen tarkkaa ajankohtaa, mutta hän kertoo Charlesin ja Dianan olleen tuolloin asumuserossa.

Diana ja Charles päätyivät asumuseroon vuonna 1992 ja erosivat virallisesti 1996.


Myös Richard Gere oli tapahtumien aikaan juuri eronnut maailmanlaajuisesti mallina tunnetuksi tulleesta vaimostaan Cindy Crawfordista.

Gere ja Diana uppoutuivat illallisella keskustelemaan keskenään, ja Elton Johnin mukaan tunnelma huoneessa muuttui jännittyneeksi. Stallone ei erityisesti välittänyt Dianan ja Geren uudesta ystävyydestä.

– Luulen, että hän (Stallone) oli ilmestynyt illalliskutsuille aikeenaan liehitellä Dianaa, ja hän joutui pettymään huomattuaan, että hänen suunnitelmansa illalle olivat menneet pahasti mönkään, laulaja kertoo.

Kun lopulta illallinen tarjoiltiin ja vieraat kerääntyivät pöydän ympärille, ei Richard Gereä tai Sylvester Stallonea näkynyt missään. Elton John pyysi kumppaniaan Davidia etsimään heidät.


Lopulta David löysi näyttelijät ja palasi pöytään heidän kanssaan mumisten hiljaa Elton Johnille, että heillä on tilanne päällä.

Hän oli löytänyt Geren ja Stallonen käytävästä selvittelemästä välejään mitä ilmeisemmin Dianaa koskien. David onnistui rauhoittamaan tilanteen teeskentelemällä, ettei hän ollut tajunnut, mitä oli meneillään. Stallone ei kuitenkaan vaikuttanut olevansa tapahtumien kulusta hyvillään.

Illallisen jälkeen Gere ja Diana jatkoivat intensiivistä keskusteluaan, ja Stallone lähti kotiin raivostuneena. Diana itse vaikutti Elton Johnin mukaan olevan onnellisen tietämätön siitä, mitä oli tapahtunut.

– Tai ehkä tällaista sattui hänelle tuon tuosta, ja hän oli jo tottunut tällaisiin tilanteisiin.

Elton Johnin ja Dianan ystävyys kesti vuosia, kunnes se aivan yllättäen katkesi. Syyksi Elton John kertoo muotisuunnittelija Gianni Versacen kokoaman kirjan Rock and Royalty, johon Diana oli luvannut kirjoittaa esipuheen. Diana kuitenkin pyörsi päätöksensä viime hetkellä.

Laulajan ja Dianan välit viilentyivät tyystin, eivätkä he puhuneet toisilleen ennen päivää, jolloin Gianni Versace murhattiin. Tuolloin Diana soitti Elton Johnille kysyäkseen, kuinka hän voi ja ehdotti, että he voisivat ollaan ystäviä jälleen.


Eräänä elokuun sunnuntaina David ja Elton John heräsivät faksin ääneen, jossa oli ystävältä tullut viesti: Olen pahoillani kuullessani näistä kamalista uutisista. Vasta kun he laittoivat television päälle, kävi ilmi, että prinsessa Diana oli kuollut.

Prinsessa Diana menehtyi 31. elokuuta 1997 Pariisissa. Dianan hautajaisissa Elton John esitti uuden version kappaleesta Candel in the Wind, jossa jätetään jäähyväiset Englannin ruusulle, Walesin prinsessa Dianalle.

Me: Elton John -omaelämäkerta julkaistaan 15. lokakuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt