Nyt prinssi Harry vie brittilehdet oikeuteen – BBC: taustalla puhelimen hakkerointi 2000-luvun alussa - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Nyt prinssi Harry vie brittilehdet oikeuteen – BBC: taustalla puhelimen hakkerointi 2000-luvun alussa

Prinssi Harry puhumassa Etelä-Afrikan Johannesburgissa keskiviikkona 2.10.2019.

Prinssi Harry puhumassa Etelä-Afrikan Johannesburgissa keskiviikkona 2.10.2019.

Julkaistu: 4.10.2019 21:31

Prinssi Harryn nosti oikeusjutun vain päiviä sen jälkeen, kun julkaisi lehdistölle ja briteille osoitetun avoimen kirjeen.

Prinssi Harry on nostanut oikeusjutun The Sun, Daily Mirror ja News of the World -lehtien omistajia vastaan, BBC kertoo.

Sen mukaan Buckinghamin palatsi on vahvistanut, että asia koskee prinssin ääniviestien laitonta kaappaamista. BBC:n hovikirjeenvaihtajan mukaan tapaus juontaa juurensa jo 2000-luvun alkuun.

Prinssi Harryn nosti oikeusjutun vain päiviä sen jälkeen, kun julkaisi lehdistölle ja briteille osoitetun avoimen kirjeen. Kirjeessään hän kertoi kokevansa vaimonsa, herttuatar Meghanin, joutuneen median häikäilemättömän kampanjan ja ajojahdin kohteeksi, ja että hän haluaa puuttua toimintaan eikä vain seurata sitä hiljaa vierestä.

Prinssi kertoi, että aikoo ryhtyä oikeustoimiin yhdessä herttuattaren kanssa ja on nostanut kanteen Britannian suurimpiin lehtiin kuuluvaa Daily Mailia ja sen kustantajaa Associated Newspaperia vastaan.

– Valitettavasti vaimostani on tullut viimeisin brittitabloidien uhri, jotka lietsovat kampanjoita yksilöitä vastaan miettimättä seurauksia – häikäilemättömän kampanjan, joka on eskaloitunut viimeisen vuoden aikana, läpi hänen raskautensa ja sillä välin, kun olemme kasvattaneet vastasyntynyttä poikaamme, Harry totesi kirjeessään.

Tuoreimmat osastosta